Behandling af havemøbler endte i brand - ejer sigtet for at være uforsigtig

En mand fra Randers er blevet sigtet for at være for uforsigtig med olieklude efter at have ordnet havemøbler.

Den årlige genopfriskning af havemøblerne endte mandag aften i en brand. Foto: Arkiv foto: Mogens Ladegaard/NF/Ritzau Scanpix

Den årlige genopfriskning af havemøblerne endte mandag aften i en brand.

Det var klude med hærdende olie, som var blevet brugt til at pudse havemøblerne med, der efterfølgende selvantændte i en skraldespand.

Læs også Endelig hjælp på vej til Den Gamle By: - Det er fantastisk

- Branden nåede at forsage flere skader på stedet, men det er ikke gået ud over nogen mennesker eller beboelse, siger Jakob Christiansen, der er kommunikationsrådgiver ved Østjyllands Politi, til TV2 ØSTJYLLAND.

Det kan være rigtig farligt, hvis man smider klude med hærdende olie ud i nærheden af noget, der let kan brænde.

Christian Nøddelund, indsatsleder, Randers Brandvæsen

Brandvæsnet i Randers rykkede hurtigt ud og fik kontrol over ilden.

Vær forsigtig 

Det er dog ikke helt ufarligt med selvantændende olier på klude ifølge indsatslederen ved Randers Brandvæsen Christian Nøddelund, der selv var på stedet under branden.

Læs også Optiske fænomener tirsdag morgen: Se de smukke billeder her

- Det kan være rigtig farligt, hvis man smider klude med hærdende olie ud i nærheden af noget, der let kan brænde, siger Christian Nøddelund til TV2 ØSTJYLLAND.

Han mener, at det er meget alvorligt og kommer derfor med et råd til alle, inden de kaster sig over behandlingen af havemøbler eller lignende.

Det er vigtigt, at man læser brugsanvisningen på diverse produkter til træmøbler. Det er ikke kun ren linolie, der kan selvantænde, men også produkter, der blot indeholder hærdende olie.

Christian Nøddelund, indsatsleder, Randers Brandvæsen

- Det er vigtigt, at man læser brugsanvisningen på diverse produkter til træmøbler. Det er ikke kun ren linolie, der kan selvantænde, men også produkter, der blot indeholder hærdende olie, siger Christian Nøddelund.

Ulykker som den i Randers er hverken ukendte for Østjyllands Politi eller brandvæsnet i Randers. Christian Nøddelund opfodrer derfor folk til at være forsigtige.

- Put altid klude med hærdende olie i vand, og meget gerne i en metalspand, så er man på den sikre side, siger Christian Nøddelund.

Læs også Pernille frygter for sine patienters liv: - Folk er begyndt at blive sløsede