Turistchef med bøn om mere genåbning: - Nu er det kritisk for mange

Den østjyske turismebranche er efterhånden så presset, at den næste genåbning er altafgørende, lyder det fra direktøren for VisitAarhus.

Alt tyder på, at der senere i dag bliver fremlagt en plan for næste genåbning, der ventes at træde i kraft på mandag. Blandt dem, der håber på godt nyt, er ansatte i turismebranchen i Østjylland.

quote Lige nu er det kritisk for mange turismevirksomheder, hvis der ikke åbnes. Det har været en så lang periode, at de snart ikke har flere kræfter.

Pia Lange Christensen, direktør, VisitAarhus

Og den er efterhånden så presset, at der er nødt til at ske noget.

Det fortæller direktør for VisitAarhus, Pia Lange Christensen, til TV2 ØSTJYLLAND.

- Det har stor betydning for turismebranchen i Østjylland, at der har været så mange uger uden indtægter og gæster. Tiden tærer på kræfterne, så det er utrolig vigtigt, at vi snart kommer i gang igen, siger hun og fortsætter:

- Lige nu er det kritisk for mange turismevirksomheder, hvis der ikke åbnes. Det har været en så lang periode, at de snart ikke har flere kræfter.

Drømmer om en åben højsæson

Men hvis der åbnes for blandt andet attraktioner og restauranter, kan en del af det tabte reddes, mener turistchefen.

- De har stadig en højsæson foran sig, og så må de håbe på så mange danske gæster som muligt, for de internationale skal vi nok kigge længere efter, siger Pia Lange Christensen.

VIDEO: Detailhandlen har været hårdt ramt af coronakrisen, men da storcentre, forlystelsesparker og lignende fik besked på at lukke ned, var det med stor forståelse for situationen. Indslaget er fra den 17. marts.

Statsminister Mette Frederiksen (S) har nemlig været ude med en afvisning af en grænseåbning, men hun erkender, at den næste genåbning er en svær størrelse.  

- Det er en utrolig svær balancegang. Jeg ved godt, at mange mennesker er utålmodige. Jeg ville også helst åbne hele Danmark op på en gang, men det vil være dybt uansvarligt. Derfor anbefaler jeg, at vi gør det trinvist og starter på mandag, sagde Mette Frederiksen onsdag.

Statsminister Mette Frederiksen ventes at præsentere planerne for den næste genåbning torsdag aften. 
Statsminister Mette Frederiksen ventes at præsentere planerne for den næste genåbning torsdag aften.  Foto: Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix

Vil se på forsamlingsforbuddet

Her slog hun også fast, at der skal forhandles med de øvrige partier i Folketinget om den næste genåbning.

Og der er forskellige ønsker hos de øvrige partier.

Venstre-formand Jakob Ellemann-Jensen sagde eksempelvis onsdag, at spørgsmålet om en hævelse af grænsen for forsamlinger er en af de ting, der er på blokken, når partilederne skal forhandle.

Lige nu ligger det på ti personer.

quote Spørgsmålet om, hvor mange der kan forsamles, har betydning for, hvad der kan genåbnes.

Jakob Ellemann-Jensen (V), formand

- Vi kommer til at diskutere, hvad det er for konkrete områder, vi ønsker at genåbne. Hvilke elever skal i skole, og hvad er det for hjul, vi gerne vil sætte gang i.

- Men spørgsmålet om, hvor mange der kan forsamles, har betydning for, hvad der kan genåbnes, sagde Jakob Ellemann-Jensen.

Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen, er klar med sine ønsker for næste genåbning af Danmark. 
Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen, er klar med sine ønsker for næste genåbning af Danmark.  Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix (arkiv)

Mangler internationale gæster

Samtidig sagde han, at der bør blive fastsat en dato for genåbning af grænserne.

At de er lukkede, har stor betydning for netop turismen – også i Østjylland.

- Vi har 70 pct. danske gæster og 30 pct. internationale, så dem kommer vi til at mangle. Det gør ondt på sommerhusene, hoteller og attraktioner, siger turistdirektøren i VisitAarhus, Pia Lange Christensen, til TV2 ØSTJYLLAND.

Hvis genåbningsplanerne bliver som ventet, så skal den østjyske turistbranche ifølge hende have fokus på at få så mange danske gæster i spil som muligt.

- Der er samme vilkår for alle, men vi har trods alt en lille fordel i Østjylland, hvor vi har flest danske gæster. I hovedstaden og på Vestkysten er det omvendt.

VIDEO: Direktør i Aarhus Cityforening, Claus Bech, har tidligere fortalt om situationen for detailhandlen i Aarhus under coronakrisen. Interviewet er fra den 23. april.
Skærmbillede 2021-05-15 kl. 11.30.13

Trist majvejr fortsætter så langt øjet rækker

_DSC0162

Gellerup-demonstration endte uden sigtelser

20200727-180240-2-1920x1308we

Trods ny vejledning: Rejsebureau tror ikke på rejse-boom

Lisbjerg forbrænding

Nu begynder afbrændingen af mink i Lisbjerg

40_percent

play Stryger direkte i coronapasset: Spyttest får dig uden om køen

20210202-175316-L-1500x1000we

Aarhus-politiker misbrugt i coronaskeptisk kampagne

Dagens mest læste