Her kan du underholde børnene i vinterferien

Vi har samlet en række arrangementer, som bliver afholdt i børnenes vinterferie.

På Mols Farm i Ebeltoft kan man ride på islandske heste og se andre bondegårdsdyr. Foto: Colourbox

Det er sundt at kede sig, hører man hele tiden, og flere undersøgelser bakker også op om tesen.

Men når man nu har ferie sammen hele familien, er der også mange muligheder for at blive underholdt.

Vi har samlet en række eksempler på aktiviteter, man kan lave i uge 7 i Østjylland.

Moesgaard Museum, Aarhus

I museets foyer kan man dreje på Fortunas hjul og få bestemt sin status i datidens Pompeji. Er man den rige handelsmand; den unge dame, der skal snart giftes; en bagerdreng eller slave?

Med en oplevelsesbog i hånden bestemmer man herefter selv sin helt unikke rejse gennem udstillingen. Oplevelsen afsluttes med et souvenir-billede fra det personlige rejse-eventyr, så man kan fortælle sine venner, om man har overlevet katastrofen. Aktiviteten er rettet mod børn 8-15 år.

Pavillonen, Grenaa

Onkel Rejes og Brilles Mega Heavy Trylleshow: Det ene magiske nummer kommer til at overtage det andet. Imellem sangene, kendt fra Onkel Rejes programmer på Ramasjang, dukker der figurer op som børnene også vil genkende, og optræder med numre som både er magiske til at grine af. 

Kulturhuset, Skanderborg

Falkemanden fremviser mandag nogle af sine spændende fugle i Kulturhuset i Skanderborg. Tirsdag kommer Ole Opfinder. Onsdag og torsdag bygges der med legoklodser. Der er masser af legoklodser og masser af plads. 
De tager billeder af alle bygningsværker og kårer til sidst det flotteste/bedste/mest imponerende bygningsværk.

Mols Farm, Ebeltoft

Hvis dit barn er vild med heste, så drag en tur mod naturskønne Mols, hvor Mols Farm stiller islandske heste til rådighed, så børn der endnu ikke kan ride selv, kan få en trækketur. Efter turen kan børnene være med til at strigle, sadle op og gøre hesten klar. Det vil også være muligt at besøge bondegårdens mange andre dyr. 

AQUA, Silkeborg

Dyk ned i den vidunderlige verden af havdyr og kom med indenfor, når AQUA slår dørene op for deres helt nye oplevelse af livet under vand. Som noget helt nyt er akvariets grundplan blevet forandret, og I har også mulighed for at hjælpe parkens dyrepassere med at fordre og aktivere dyrene. 

Steno Museet, Aarhus

Besøg Steno Museet og find ud af, om du har, hvad der skal til for at blive en ægte rumhelt! Test dig selv og din familie i spændende astro-udfordringer og de mange ekstreme verdner. I kan bl.a. prøve en vaskeægte rumdragt, lave jeres egen funklende stjernetåge og finde ud af, hvad I vejer på månen. 

Naturhistorisk Museum, Aarhus

Shane fra Ramasjang kommer og hjælper med at gøre 'Vores Verden' til et bedre sted. Du kan bygge bæredygtige huse, farverige blomster og kravlende insekter af genbrugsmaterialer som mælkekartoner, piberensere og æggebakker. 

Randers Regnskov, Randers

Randers Regnskov går ifølge dem selv all-in på slanger og retter fokus på, hvor fantastisk spændende men også misforstået et dyr, slangerne egentlig er. Gæster kan prøve at røre, fodre, blive "kvalt" af og smage på slangerne.

Det Grønne Museum, Auning

I vinterferien kan man blive klog på trækkraft, fysikkens love og ens egne evner til at skubbe, trække og hive. Det Grønne Museum har ladet sig inspirere af alle de store, stærke maskiner, man kan se i deres Besøgsmagasin og har fyldt Historisk Værksted med aktiviteter og udstillinger for folk i alle aldre. Traktorværkstedet har også åbent alle hverdage.

Kattegatcentret, Grenaa

I vinterferien kan man tegne med ægte blæksprutteblæk. Man kan også opleve Doktor Knivskarp dissekere en kæmpemæssig pighvar, dykke ned i et hav af spændende fodringer og spille bundfiske-banko med dykkeren og vinde dagens præmie! Sammen med Hav-eksperten kan man gennem spændende aktiviteter også blive klogere på, hvordan vi alle bliver bedre til at passe på havets fisk.

Skriv gerne, hvis der er steder, som, du synes, mangler på listen.