Kasper opgiver jordomsejling - vil ikke strande på ø i Stillehavet

Den østjyske jordomsejler Kasper Jakob Haarup har sat sin jordomsejling i bero og venter lige nu på det sidste fly væk fra øen Nuku Hiva i Fransk Polynesien.

For ikke mere end et par måneder siden lød det fra den østjyske jordomsejler Kasper Jacob Haarup, at man først skulle forvente at se ham på dansk jord igen om tre-fire år.

Men nu har situationen ændret sig. Grundet COVID-19 er jordomsejlingen nemlig sat i bero. Det står der i et Facebook-opslag, som Kasper Jacob Haarup lørdag aften delte på sin Facebookside

- Grundet COVID-19 er jordomsejlingen sat i bero for nu. Vi vil inden for den næste måned kontakte de af jer, som skulle påmønstre i den kommende tid. Pas på jer selv og hinanden så længe, står der i opslaget. 

Det sikreste at tage hjem  

Lige nu ligger Kasper Jakob Haarup og hans gaster for land ved kyststrækningen udenfor øen Nuku Hiva i Fransk Polynesien.

Men da myndighederne i landet nu tager din forholdsregler i forhold til COVID-19 - blandt andet ved at lukke alle indenrigsflyvninger fra klokken 22 i aften lokal tid - har Kasper Jakob Haarup besluttet, at turen skal gå mod Danmark. 

Ellers ville de nemlig kunne risikere at strande på øen. 

- Besætningen forsøger at komme hjem til Danmark på nuværende tidspunkt. COVID-19 spreder sig også i Fransk Polynesien, så det er det sikreste, skriver han koordinator i Danmark til TV2 ØSTJYLLAND søndag formiddag. 

Har fået billetter til det sidste fly væk fra øen  

Det er på nuværende tidspunkt ikke lykkes os at få en kommentarer fra Kasper Jakob Harrup, men hans koordinator fortæller, at det nu er lykkes ham og hans gaster at få billetter til det sidste fly væk fra øen. 

- To af gasterne kom med et fly tidligere i dag, men der var kun to billetter tilbage. De resterende tager afsted senere i dag mod Tahiti, hvor de skal vente i lufthavnen i to dage, inden de kan flyve mod Paris og derefter Amsterdam, inden de lander i København på torsdag, siger Lykke Johanne Klitgaard til TV2 ØSTJYLLAND. 

Hun fortæller desuden, at gasterne trods omstændighederne har det godt. 

- De forsøger at holde humøret højt, og har indstillet sig på, at det er det bedste at komme hjem. Og så er de fuldstændig symptomfri, da de har sejlet på åbent hav de sidste tre uger og på den måde har været i karantæne, siger Lykke Johanne Klitgaard. 

Og netop karantæne har faktisk gjort, at de kan komme hurtigere hjem. 

- I princippet skulle de havde været karantæne i 14 dage på Tahiti, før de kunne flyve mod Paris, men det har man valgt at se igennem fingrene med, fordi de har været i karantæne i Stillehavet i 21 dage, siger hun. 

VIDEO: Vi mødte Kasper Jakob Haarup, da han for et par måneder siden var i Danmark. 

Hun tror dog ikke, at turen hjem bliver enden på Kasper Jakob Haarups eventyr. 

- Jeg tror helt klart, at det er hans intension, at han skal tilbage igen, men hvornår det bliver er så spørgsmålet. Lige nu må vi bare tage en dag ad gangen. 

VIDEO: Vi besøgte også Kasper Jakob Haarup i 2018, da han begyndte sin rejse. Indslaget her er fra 30. september 2018.

 

Thomas Guntzelnick Poulsen

Thomas leder efter en 600 år gammel forsvunden landsby

marie louise kalmeyer

play Marie Louise er usynligt syg: - Mit liv burde lige være startet

blå blink politi politibil patrulje

Festen sluttede brat: Bøller frarøver studenterhue

silkeborgvej

Efter vanvidskørsel: Nu bliver færdselsåre oprustet

Untitled collage (9)

play Ø-boere har kæmpet i flere år – nu er sag om solcellepark afgjort

Politi sejler båd

Treårig pige er vågnet af koma efter hun blev fundet livløs i sø

Dagens mest læste