Camilla kæmper for ældre døgnet rundt: Nu får mindst 300 et påskeæg

Camilla Danrich har i skrivende stund samlet penge ind, så 300 isolerede ældre kan få et påskeæg og en kærlig hilsen.

Camilla Danrich har de seneste tre år haft en indsamling til fordel for ældre kørende - lige nu er fokus på isolerede ældre. Foto: Privat

Det er ikke alle, der kan påstå, at de hjælper og kæmper for ældre borgere både dag og nat – men det kan Camilla Danrich.

De ældre er mit hjertebarn, og det er dem, jeg vil kæmpe for.

Camilla Danrich

Om natten arbejder hun nemlig som fuldtidsvikar på plejehjem som social- og sundhedsassistent. Og i løbet af dagen kæmper hun lige nu for at samle donationer ind, så flest muligt af de ældre borgere, der er isolerede i deres hjem eller på plejehjem kan få et påskeæg og en hilsen.

- De ældre er mit hjertebarn, og det er dem, jeg vil kæmpe for. Jeg synes, det er en fantastisk generation, som fortjener langt mere opmærksomhed, end de får, siger Camilla Danrich til TV2 ØSTJYLLAND.

Til daglig er Camilla Danrich nattevagt som social- og sundhedsassistent på plejehjem – ved siden af samler hun donationer ind til ældre.

Camilla Danrich har de seneste tre år haft en indsamling kørende under navnet ’En Hjælpende Hånd – Til Fordel For Ældre’, hvor hun løbende samler donationer ind til ældre uden pårørende og ældre, der er småt bemidlet.

- Det er en overset gruppe, som fortjener langt mere. Dét, der kickstartede indsamlingen for tre år siden var, at jeg tænkte, om der er noget jeg kan gøre for at hjælpe. Det viser sig, at der er rigtig mange firmaer og private, som rigtig gerne vil hjælpe, siger hun.

Men denne gang kan en bredere gruppe af ældre få glæde af indsamlingen.

- Som situationen er nu, har alle ældre brug for at få en lille hilsen. Lige nu er det de små ting, der betyder noget – også en hilsen fra personer, man ikke kender. De ældre fortjener det, og lige nu sidder de helt mutters alene, siger hun.

’Hvem har 400 påskeæg?’

I skrivende stund har Camilla Danrichs påskeprojekt for ældre på plejehjem, såvel som ældre i eget hjem, indsamlet 7.098 kroner – heraf kommer 5.000 fra Genlyd Aarhus, der har doneret penge og postkort til projektet.

Det er ikke ret mange supermarkeder, der lige har 400 påskeæg liggende.

Camilla Danrich

Det rækker til 300 påskeæg, og Camilla Danrich håber på at kunne indsamle et par tusinde mere, så hun når ud til 400 ældre.

- Det er mange penge, men det rækker ikke særlig langt, hvis ikke jeg lykkes med at få en købsaftale i hus. Det er ikke ret mange supermarkeder, der lige har 400 påskeæg liggende, siger hun.

- Jeg har skrevet til cirka 40 butikker for at høre, om de vil hjælpe – men det er jo ikke bare lige til, når det drejer sig om så mange påskeæg.

Stor begejstring fra plejere

Det koster både tårer fra min og fra de ældres side af.

Camilla Danrich

Foruden de mange mails til butikker, har Camilla Danrich også skrevet til ledere af plejehjem og hjemmeplejer i Aarhus Kommune. Hun skal nemlig have hjælp til at dele påskeæggene ud, da hun ikke selv kan tage hjem til de ældre.

- Jeg plejer selv at tage ud og aflevere donationerne, og det er altid fantastisk rørende at se de ældres reaktioner – det koster både tårer fra min og fra deres side af. Men på grund af corona, kan jeg ikke tage ud med donationerne denne gang, siger hun.

Heldigvis er lederne i både hjemmeplejen og på plejehjemmene meget positive overfor projektet, og de vil gerne hjælpe med at få delt påskehilsenerne ud til de isolerede ældre.

Påskeæg skal stå uberørt i 72 timer

For at undgå at udsætte de ældre for nogen form for potentiel smitterisiko tager både Camilla Danrich og personalet alle de forholdsregler, som de overhovedet kan.

- Det kommer til at tage nogle dage fra påskeæggene er købt og pakket, til de kan afleveres til de ældre. De skal stå i 72 timer, uden jeg har rørt ved dem, så der ikke kan sidde virus derpå, siger Camilla Danrich.

Derfor er der også lidt tidspres i forhold til at få indsamlet de sidste donationer og købt påskeæg til så mange ældre som muligt, så de kan blive afleveret lige efter påske.

To år i streg har Camilla Danrich afholdt juleprojekter for ældre uden pårørende. Sidste år samlede hun ind, så over 100 ældre kunne få julegaver og godter.

- Jeg lukker for donationer om nogle dage. Hvis der kommer flere donationer i perioden op til, vil endnu flere ældre kunne få glæde af det her projekt – også ældre i andre kommuner end Aarhus Kommune, siger hun.

- Jeg vil gøre alt for at kunne glæde så mange ældre som muligt. Jeg bruger rigtig meget tid på det, men det er det hele værd. Det gør virkelig en forskel for de ældre – og de fortjener al den tid, jeg bruger på det.

Projektet kan findes på Facebook-siden ’En Hjælpende Hånd – Til Fordel For Ældre’, hvor man også kan finde oplysninger om donationer og kontaktoplysninger på Camilla Danrich.