Butikker gør påske-klar: - Vi frygter, der kommer for mange kunder

I flere østjyske butikker oplever man en øget kundestrøm den seneste uges tid. De forbereder sig på mange kunder i påsken og tager deres forholdsregler.

05:45

Hos Super Brugsen i Lystrup har man den seneste uges tid haft øget kundestrøm den seneste uges tid.

Statsminister Mette Frederiksen (S) sagde søndag aften, at det er absolut sandsynligt, at vi kigger ind i en kontrolleret, gradvis, stille og rolig åbning af Danmark efter påske. I første omgang skal påsken dog overstås med de nuværende regler om at holde afstand til hinanden.

Vi frygter lidt, at der kommer alt for mange mennesker. Vi gør alt for at være klar til det her.

Jimi Sørensen Pakula, købmand, Rema 1000 Solbjerg

Men de østjyske butikker oplever, at det desværre ikke er alle, der har forstået, at Danmark fortsat er lukket ned. Det oplever de blandt andet i Super Brugsen i Lystrup.

- Vi har haft en øget kundestrøm fra forrige fredag til den her fredag. Der er flere mennesker i butikken ad gangen, siger souschef Asger Sig Gjerløff til TV2 ØSTJYLLAND.

Super Brugsen i Lystrup advarer imod, at man gør indkøbsturen til en familieudflugt.

Butikken har sågar haft flere kunder, der følte sig utrygge ved at komme i butikken.

- Det har resulteret i, at de har skrevet til os, og i nogle tilfælde har de også ringet til politiet. Vi oplever, at det er utrygt for folk, når de ikke kan gå forbi hinanden – for eksempel når de kommer mere end én ad gangen, siger Asger Sig Gjerløff.

Læs også COVID-19 LIVE: To ud af fem er blevet testet for coronavirus i Danmark

Derfor opfordrer købmanden også de handlende til at komme én og én i stedet for at gøre indkøbsturen til en familieudflugt.

01:44

VIDEO: Hos Super Brugsen i Lystrup opfordrer man kunderne til at handle så få gange som muligt.

Luk video

Påsken er et af de tidspunkter med allerstørst omsætning på hele året. I sidste uge vedtog Folketinget at dispensere for lukkeloven i forbindelse med påsken, så flere butikker kan holde åbent Skærtorsdag og Påskedag.

- Det gør vi også her i butikken. Vi vil gerne opfordre kunderne til at bruge de her to ekstra åbningsdage og planlægge deres indkøb, så de skal handle så få gange som muligt, siger souschef i Super Brugsen Lystrup, Asger Sig Gjerløff.

Læs også Støtten strømmer ind til Den Gamle By: Indsamling nærmer sig 500.000 kroner

Pakkeborde med afstand

Også hos Rema 1000 i Solbjerg syd for Aarhus forbereder butikken sig på en alternativ påskehandel, hvis der pludselig kommer for mange kunder på en gang.

- Vi frygter lidt, at der kommer alt for mange mennesker. Vi gør alt for at være klar til det her, siger købmand i Rema 1000 Solbjerg, Jimi Sørensen Pakula, til TV2 ØSTJYLLAND.  

01:03

VIDEO: Rema 1000 i Solbjerg har fået særlige pakkeborde, så kunderne kan holde afstand, når varerne skal i poserne.

Luk video

Her har de blandt andet lavet pakkeborde med et afstandsmærkat på midten, så man kan stå i hver sin ende af bordet og pakke sine varer i god afstand.

- Derudover har vi fjernet en masse kundevogne og -kurve, så vi på den måde kan holde styr på, at der ikke er for mange kunder i butikken. Normalt må der være 166 i butikken, men det har vi skåret ned til 120 for at være helt sikre på at mindske smittefaren mest muligt, siger Jimi Sørensen Pakula.

Jeg er nervøs for folks vane med at lægge et stort tryk i dagene op til påske, hvor man normalt holder fri.

Mads Sørensen, brugsuddeler, Super Brugsen Vesterbro Torv

Jimi Sørensen Pakula ved et af de nye pakkeborde, som de har sat flere eksemplarer op af i butikken.

- Påsken er en kæmpe omsætningsuge, og normalt er der rigtigt travlt. Det kan godt være, at vi gør for meget med de her initiativer, men så er vi i hvert fald på den sikre side, siger Jimi Sørensen Pakula.

Nervøs for stort tryk

Hos Super Brugsen på Vesterbro Torv i Aarhus har man også valgt at tage imod muligheden for at holde åbent to ekstra dage i påsken.

- Jeg er nervøs for folks vane med at lægge et stort tryk i dagene op til påske, hvor man normalt holder fri. Vi er klar både torsdag og søndag og håber, at der kommer kunder. Vi håber, at budskabet kommer langt nok ud, så folk flytter deres indkøb hen over hele påsken, siger brugsuddeler, Mads Sørensen til TV2 ØSTJYLLAND.

Læs også Bamsejagten er kommet til Østjylland: Se de søde billeder her

Butikken forsøger både i butikken og via sociale medier at gøre opmærksom på, at folk bør handle om formiddagen eller sidst på dagen, hvor der er færre kunder i butikken.