Støtten strømmer ind til Den Gamle By: Indsamling nærmer sig 500.000 kroner

Museumsdirektøren fortæller, at donationerne strømmer ind fra hele Danmark.

I tirsdags oprettede en trofast gæst hos Den Gamle By en Facebook-gruppe, der har til formål at samle penge ind til museet, der lige nu frygter at gå konkurs som følge af udbruddet af coronavirus.

På mindre end én uge er pengene, beskederne og støtten væltet ind til Den Gamle By, som oplyser, at indsamlingen med hastige skridt nærmer sig en halv million kroner.

- Det er helt utroligt med den opbakning. Vi vidste godt, at der er mange, der har et hjerte, der banker for Den Gamle By, men at det kunne generere noget så hurtigt og så markant, havde vi ikke forestillet os, siger den glade og taknemlige museumsdirektør, Thomas Bloch Ravn, til TV2 ØSTJYLLAND.

10.600 medlemmer og snart en halv million kroner

Det er den trofaste gæst, Winnie Dürr Bang fra Silkeborg, der i tirsdags oprettede Facebook-gruppen, 'For alle os som vil redde Den Gamle By'.

På cirka et døgn blev der samlet lidt under 50.000 kroner ind, og omkring 3000 personer meldte sig ind i gruppen. I dag, søndag, er medlemstallet i Facebook-gruppen nu steget til mere end 10.600, og indsamlingen nærmer sig de 500.000 kroner.

quote Vi vidste godt, at der er mange, der har et hjerte, der banker for Den Gamle By, men at det kunne generere noget så hurtigt og så markant, havde vi ikke forestillet os.

Thomas Bloch Ravn, museumsdirektør, Den Gamle By

- Det helt præcise tal kan vi først sige, når vi har fået tallene fra banken i morgen, lyder det fra museumsdirektør, Thomas Bloch Ravn.

Det er Winnie Dürr Bang fra Silkeborg, der står bag støtte-gruppen og indsamlingen til Den Gamle By. Selv kommer hun på museet mindst én gang om måneden.
Det er Winnie Dürr Bang fra Silkeborg, der står bag støtte-gruppen og indsamlingen til Den Gamle By. Selv kommer hun på museet mindst én gang om måneden. Foto: Privatfoto

Museumsdirektøren fortæller, at donationerne og hilsnerne ikke kun kommer fra østjyderne, men fra hele Danmark.

- Så jeg kan blive ved med at købe vaniljekranse.

- Intet Aarhus uden Den Gamle By.

- Glæder mig til vi kan komme igen.

- God vind i disse svære tider.

- Jeg har ikke mange penge, men de går til et godt formål.

- Vi glæder os til et snarligt gensyn med åbne huse og butikker.

Sådan lyder blot nogle af de mange hilsener, museet har modtaget sammen med donationerne.

Et stykke Danmarks-historie

Winnie Dürr Bang, kvinden bag støttegruppen, er kommet i Den Gamle By, siden hun var barn, og som voksen kommer hun på museet mindst én gang om måneden.

- Jeg lavede aktionen, fordi jeg ikke kan bære tanken om at vide, at de kan risikere at gå konkurs, og at der ikke er gjort et forsøg på at redde byen, sagde Winnie Dürr Bang til TV2 ØSTJYLLAND i onsdags.

quote Jeg lavede aktionen, fordi jeg ikke kan bære tanken om at vide, at de kan risikere at gå konkurs, og at der ikke er gjort et forsøg på at redde byen.

Winnie Dürr Bang, initiativtager, Silkeborg

For hende er stemningen det særlige ved museet, og hun mener, at alle har et ansvar for at prøve og redde noget af Danmarks historie.

Støtte-pengene bliver både doneret via MobilePay, bankoverførsler og ved fornyelse af årskort, hvor nogle gæster i den forbindelse lægger lidt ekstra penge ved.

Vores allesammens fortid gemmer på en masse gode historier, som nogle engagerede medarbejdere hver dag går på arbejde for at udbrede. Og nogle af dem har TV2 ØSTJYLLAND tidligere fået lov til at møde i dette indslag fra Den Gamle By i Aarhus.