Bilister advares om risiko for tæt sommertrafik

Vejdirektoratet forudser ekstraordinært mange biler på vejene denne sommer. Især til sommerhusområder.

Billedet her er fra Grundlovsdag i 2018, hvor høj sol tiltrak mange til Klitvej ved Fjellerup strand. Vejdirektoratet forventer også stor trafik til sommerhusområderne i år. Foto: Anders Enggaard

Bilister på de danske veje skal denne sommer indstille sig på mere trafik og længere rejsetid, fordi flere danskere end normalt forventes at holde sommerferie herhjemme som følge af de begrænsede muligheder for at rejse ud af landet under coronakrisen. 

Det forudser Vejdirektoratet ifølge en pressemeddelelse. 

Især på hovedvejene til og fra de store sommerhusområder er der udsigt til ekstraordinær trængsel. 

- Især lørdage i sommerferien forventes der risiko for kø og forlænget rejsetid, da den dag traditionelt er skiftedag i mange sommerhuse, skriver direktoratet. 

Læs også Sommerferien kalder og tyvene står klar

Den første store trafikbølge ventes at ramme vejnettet allerede fredag eftermiddag, hvor skolernes sommerferie begynder. 

Mindre kø i hverdagene 

- Og den vil sandsynligvis fortsætte resten af den pågældende weekend med størst risiko for køer og forlænget rejsetid om lørdagen mellem 11.00 og 15.00. Gennem resten af sommerferien vil dette mønster gentage sig - altså med forhøjet risiko for køer og trængsel på vejene i weekenderne, særligt lørdage med ferietrafik på tværs af landet i begge retninger, skriver direktoratet. 

Læs også Politiets råd: Sådan indbrudssikrer du hjemmet inden ferien

En anden forsinkende faktor kan være kontrollen ved grænserne. Især på lørdage skal bilister væbne sig med tålmodighed, fordi lørdag er skiftedag i sommerhusene. 

Til gengæld vil der ifølge Vejdirektoratet være færre biler på vejene og kortere rejsetid i myldretiderne på hverdagene. Mange mennesker vil derfor opleve at kunne komme hurtigere på arbejde end normalt.

05:22

Se vores fine indslag fra Fjellerup i vores program Østjylland i en coronatid. Video: Ernst Van Norde/Ritzau Scanpix

Luk video