Tunøboerne jubler: Nu er sommerlægen ankommet

Beboerne på Tunø er glade - de har nemlig fået sommerlægen tilbage på øen.

Det blev mødt med store protester, da Region Midtjylland sidste år ville afskaffe sommerlægen på Tunø i en forsøgsordning.

Men det lykkedes tunøboerne at få overbevist politikerne om, at sommerlægen skulle blive, og derfor var der god stemning i lægekonsultationen på den lille ø i Kattegat, da lægen rykkede ind for sommeren. 

- Vi havde da tænkt, at vi måske skulle se os om efter et andet sted på fastlandet. Det er jo tåbeligt, at der ikke også er læger til småøerne, så vi er rigtig glade for, at der er kommet nogen, siger tunøboen Helga Jaeger til TV2 ØSTJYLLAND. 

- Så er vi da fri for at tage til Jylland også. Det gør det jo noget nemmere. I forhold til sådan noget som blodprøver, er det lidt meget bare at rejse for dét, siger Svend-Erik Agerholm Olesen, der ligeledes bor på øen. 

VIDEO: Kom med på sommerlægens første arbejdsdag på Tunø. 

Tryghed på Tunø 

Ifølge formanden for beboerrådet på Tunø, Jørgen Hastrup, der har været en af forkæmperne for at beholde øens sommerlæge, betyder lægens tilstedeværelse øget tryghed for beboere og turister. 

- Nu kommer sommerlægerne i fire uger, og det er altså fint, når der kommer så mange mennesker herover. Det betyder tryghed for os, fordi vi trods alt er mange ældre mennesker herovre, og der er mange ældre, der ikke altid kan komme til fastlandet.

Det er Lægerne i Solbjerg, der drives lægekonsultationen, og den første af lægehusets udsendte til Tunø er glad for at kunne komme tættere på patienterne. 

- Det giver en anden ro og stemning herovre. Der er noget hyggeligt over det, og så kommer man hurtigt til at kende patienterne, når der ikke er så mange, som i en lægeklinik, siger Troels Treebak, der er praktiserende læge, til TV2 ØSTJYLLAND. 

Konsultationen har åbent hver mandag fra 8-16, hvor den skal servicere øens 105 fastboere og de 20.000 turister, der besøger Tunø i juli. 

- Der er masser af muligheder for både telefonisk og- videokontakt alle dage fra 8 til 16, og resten af tiden er det lægevagt som alle andre steder, siger Troels Treebak.

Sankt Hans bål

Sankt Hans heksene brænder: I 1600-tallet var idyllisk gade beboet af hekse

blå blink politi politibil patrulje

Festen sluttede brat: Bøller frarøver studenterhue

Elton John

Britisk verdensstjerne kommer til Horsens

Untitled collage (9)

play Ø-boere har kæmpet i flere år – nu er sag om solcellepark afgjort

Aros Your Rainbow Panorama Regnbuen

Anonym klage sætter gang i omfattende undersøgelse om krænkelser på Aros

Politi sejler båd

Treårig pige er vågnet af koma efter hun blev fundet livløs i sø

Dagens mest læste