Takeaway-fitness: Coronalukket center med god idé

Fitnesscentrene står lukket og træningsudstyret ubrugt hen. Derfor har Odder Fitness Center valgt at udlåne alt deres udstyr til deres medlemmer.

02:42

VIDEO: Se indslaget, hvor TV2 ØSTJYLLAND besøger far Arne og resten af familien, der for tiden nyder godt af det træningsudstyr, som de og omkring 200 andre har fået lov at låne af det lokale fitnesscenter.

Landets fitnesscentre har grundet coronakrisen måttet dreje nøglen om for en stund - til store ærgrelse for centrenes brugere.

Det betyder dog også, at en helt masse træningsudstyr i disse måneder står helt og aldeles ubrugte hen. Men ikke i Odder. Her har man nemlig fået en god idé.

Helt ekstraordinært har man valgt at låne træningsudstyret ud til medlemmerne, så de kan holde træningen ved lige fra privaten.

- Vi startede med at streame forskellige timer, men medlemmerne har jo begrænset med udstyr derhjemme. Vi kunne også se, at de hjemmesider, hvor der sælges træningsudstyr, hurtigt meldte udsolgt, så derfor kom vi på at låne udstyret ud, siger ejer af Odder Fitness Center, Alex Nielsen, til TV2 ØSTJYLLAND.

Læs også Klar melding fra flere sider: Derfor sker der svigt på plejehjem

Vil beholde tilhørsforholdet til medlemmerne

Da centret officielt fik besked på, at man skulle lukke midlertidigt, frygtede Alex Nielsen straks, at man ville miste tilhørsforholdet til sine omkring 2.300 medlemmer, der nu kunne finde på at opsige medlemskabet eller sætte det i bero.

- Vi ville gerne kunne blive i vores medlemmers bevidsthed i den her tid, så vi skrev ud på vores Facebook-side, at alle medlemmer bare kunne komme forbi centret og låne noget udstyr med hjem, siger han.

Spinningcyklen er lånt af Odder Fitness Center, hvis instruktør motiverer medlemmerne gennem en sveddryppende session på skærmen i privaten.

I løbet af bare fjorten dage har omkring 200 medlemmer været forbi og låne udstyr, så de små hjem i Odder kan forvandles til midlertidige hjemmefitnesscentre.

- Til at starte med tænkte vi kun, at det skulle være små ting som vægte, kettlebells og vægtstænger, men så begyndte vi at få forespørgsler om livestream af spinningsessions, men det krævede jo, at medlemmerne havde en cykel. Så efter to dage, der var alle vores cykler også lånt ud, siger Alex Nielsen.

Læs også Bente fandt flaskepost om corona: Nu leder hun efter 8-årige Ella

Ikke alle kan selv tage sig sammen til en løbetur i skoven

Selvom det også i coronatider sagtens kan lade sig gøre, at holde konditionen ved lige med en rask løbetur i skoven, så mener Alex Nielsen stadig, at der er et reelt behov for den løsning, som Odder Fitness Center har taget i brug.

- Når nu man ikke kan komme ned til os i centret, så er det her den næstbedste løsning, siger han og fortsætter:

- Det er ikke alle, der kan tage sig sammen til at løbe en tur i skoven. Så er det lidt nemmere, hvis man har udstyret derhjemme, eller man ved, at der kører en bestemt time på et bestemt tidspunkt.

Alex Nielsen tror endda, at det nye koncept med 'hjemmefitness' er kommet for at blive. Selv på den anden side af coronakrisen, hvor centrene atter kan åbne dørene op for deres medlemmer.

- Selv i fremtiden kunne jeg forestille mig, at de her streamede sessions med en kendt instruktør fra centret vil fortsætte. I stedet for, at man for eksempel sætter medlemskabet i bero henover sommeren, så kan man finde en spinningcykel eller andet på det hotel, hvor man holder sommerferie, og på den måde holde konditionen ved live, siger han.

Læs også Ledelse hagles ned efter læge-fyring: "Heksejagt", "pinligt", "svinestreg"