Livredderne advarer: Pas på det blæsende sommervejr

Den kraftige blæst giver farlige situationer for dem, der trodser vejret og kaster sig ud i bølgen blå. Flere steder er det gået galt - eller har været tæt på.

02:10

VIDEO: De to kystlivreddere ved Grenaa Strand opfordrer kraftigt til, at man bader imellem flagene, for så har de mulighed for at holde øje med de badende gæster.

Hvis man vil en tur på stranden i denne uge, skal man lade badedyr, paddleboards og gummibåde blive hjemme.

Fralandsvinden ved østkysten er så kraftig, at det nærmest kan blive en umulig opgave at komme tilbage til land, hvis man først kommer for langt ud.

Årets badesæson startede godt ud med bagende sol og travlhed på strandene. Men nu ser virkeligheden i den grad anderledes ud. 

Læs også Aarhusianer fundet død på strand - nu kommer livreddere med vigtigt opråb

- Når der er fralandsvind, så siger vi til folk, de ikke skal tage oppustelige flydemidler med ud, altså badedyr, SUP’er eller andre ting, man kan ligge på, for man driver bare til havs og ender forfærdeligt langt væk, siger kystlivredder ved Grenaa Strand Linea Brandi til TV2 ØSTJYLLAND.

Selvom de fleste badegæster bliver væk fra Grenaa Strand, så står kystlivredderne Linea og Emil stadig klar. 

Når fralandsvinden er stærk, kan det blive rigtig svært at komme tilbage til land ved egen hjælp. Man skal derfor være påpasselig med at tage på vandet på blæsende dage.

Vinden kan overraske

Ifølge kystlivredderne kan man blive overrasket over, hvor voldsom fralandsvinden kan være, selvom det måske ikke ser så voldsomt ud fra land.

Læs også Aarhusianer fundet død på strand - nu kommer livreddere med vigtigt opråb

- De tænker jo ikke over vinden, og på faren ved at have oppustelige flydemidler med. Hvis man falder af den, eller bolden smutter, så flyder den meget hurtigt meget langt væk, siger Emil Viltoft.  

De tænker jo ikke over vinden og på faren ved at have oppustelige flydemidler med. Hvis man falder af den, eller bolden smutter, så flyder den meget hurtigt meget langt væk.

Emil Viltoft, kystlivredder, Grenaa Strand

De to kystlivreddere understreger, at så længe man lader oppustelige flydemidler blive på land, så er det altså ikke farligt at bade i fralandsvind. De opfordrer dog stadig kraftigt til, at man bader imellem flagene, for så har de mulighed for at holde øje med de badende gæster.

Man kan blive overrasker over, hvor voldsom fralandsvinden kan være, selvom det måske ikke ser så voldsom ud fra land.

Stadig tilstede på trods af vejr

Der har ikke været mange badegæster ved Grenaa Strand, fordi det har regnet meget. Men de to kystlivreddere oplever, at dem, der bader, bader imellem flagene.

- Det er superdejligt at se, at folk generelt er gode til at respektere det, siger Linea Brandi. 

Kystlivredderne understreger, at de fortsat er tilstede ved Grenå Strand, selvom det i øjeblikket ser meget øde ud.

Vi er her altid, for man ved jo aldrig, hvornår der sker noget.

Linea Brandi, kystlivredder, Grena Strand

- Vi er her altid, for man ved jo aldrig, hvornår der sker noget, siger Linea Brandi.

Der har ikke været mange badegæster, fordi det har regnet meget. Men dem, der bader, bader imellem flagene.

Selvom kystlivredderne ved Grenaa Strand oplever, at størstedelen af strandgæsterne bliver derhjemme på grund af det blæsende og våde vejr, så udnytter de tiden til at træne i både, på boards og øve redninger på hinanden.

- Vi laver også meget forebyggende arbejde. Vi taler med folk, der går rundt med paddle boards under armen og badedyr og siger, det måske er en dårlig idé siger Emil Viltoft.