Her er letbanens største problemer - og her er løsningerne

Frost, blade og teknik har stået bag for mange aflysninger og forsinkelser hos Aarhus Letbane. Selskabet bag har nu lavet en handlingsplan, der skal løse problemerne.

Hvis man er afhængig af letbanen for at komme på arbejde eller i skole om morgenen, så har man formentlig stiftet grundigt bekendtskab med aflysninger og forsinkelser det seneste stykke tid.

Is på køreledningerne, løvfald og defekte bomme ved overgangene er nogle af årsagerne.

Aarhus Letbane har nu præsenteret en handlingsplan for selskabets to ejere, Aarhus Kommune og Region Midtjylland. En handlingsplan, som TV2 ØSTJYLLAND er i besiddelse af, og som i detaljer beskriver udfordringerne, løsningerne og tidshorisonterne.

Her er Aarhus Letbanes problemer

Regionsrådsformand, Anders Kühnau, Soc. Dem., er tilfreds med planen. Men han understreger, at Aarhus Letbane holdes i kort snor.

Du kan læse hele Aarhus Letbanes handlingsplan her.

- Jeg er tilfreds med redegørelsen. De arbejder meget målrettet og konstruktivt på at få løst problemerne. Dermed ikke sagt, at alting er perfekt. For det er det ikke. Det kan alle se. Nu er der lavet en handleplan, som er god, og den skal der leveres på, siger Anders Kühnau til TV2 ØSTJYLLAND.

I handlingsplanen fremgård det, at Aarhus Letbane vurderer, at alle problemerne vil blive løst i løbet af det kommende år. Problemet med is på køreledningerne skal for eksempel løses med påføring af glycerin, så ledningerne ikke fryser til. Udstyr, der forventes leveret til januar.

Her er Aarhus Letbanes løsninger

 

I Mørke krydser skinnerne vejene flere steder, og beboerne i byen har flere gange oplevet, at bommene ikke går ned for bilerne, når toget kommer.
I Mørke krydser skinnerne vejene flere steder, og beboerne i byen har flere gange oplevet, at bommene ikke går ned for bilerne, når toget kommer.

Selvom det nu står sort på hvidt, hvad Aarhus Letbane har at arbejde med, hvad der skal gøres, og hvornår det skal ske, så vil direktør Michael Borre ikke udtede garantier.

- Jeg mener godt, man kan regne med, at handlingsplanen bliver ført ud i livet. Men hvis man tror, vi så har løst alle tænkelige og utænkelige problemer i fremtiden – sådan er verden ikke, siger Michael Borre til TV2 ØSTJYLLAND.

VIDEO: I videoen kan man se, hvordan bilister kører over overkørslen, selvom bommene er nede.

 

Anne-Marie Rindom

Familien Rindom tog på ferie samme sted i 20 år, så datteren kunne træne: - Jeg er så stolt

skorsten røg brændeovn luftforurening forurening

play Søndag træder nye regler i kraft: Køber du hus skal du udskifte eller skrotte gamle brændeovne

Anne Marie Rindom

Horsenspige scorer guld ved OL

Der er lagt op til nogle rigtigt varme dage den kommende uge. Saksild Strand

Juli ender betydeligt varmere end normalt

60_percent

play Østjysk ulveforsker begejstret: Tre ulvehvalpe født

Trafikulykke Grenåvej

Efter bil landede på to andre biler: Bilist sigtet for narkokørsel

Dagens mest læste