Bilist på afveje - havnede på Letbanens skinner

Midttrafik måtte indstille en del af Letbanens togdrift tirsdag morgen, efter en bilist pludselig havnede på skinnerne.

Lige for en gang skyld er der driftsforstyrrelser på Letbanen.

Men denne morgen er det hverken letbanen selv, frost på skinnerne eller bomme, der ikke virker, der er årsagen til forsinkelserne.

Det er derimod en bilist, som af ukendte årsager, pludselig havnede på Letbanens skinner i nordgående retning ved Oluf Palmes Allé, og ikke lige kunne komme væk igen.

Det oplyser Østjyllands Politi.

Patruljen fik skubbet bilen væk fra skinnerne.
Patruljen fik skubbet bilen væk fra skinnerne.

- Vi ved endnu ikke, hvordan personen havnede på skinnerne. Heldigvis kom der ikke noget tog lige efter, siger Janni Lundager, der er pressemedarbejder ved Østjyllands Politi, til TV2 ØSTJYLLAND.

Hverken bilisten, bilen eller letbanetoget kom noget til.

Driftsforstyrrelser

Politiet fik anmeldelsen om solouheldet klokken 08:01. Midttrafik indstillede efterfølgende togdriften på denne strækning, så solouheldet ikke skulle ende med at gå helt galt.

- Patruljen fik ret hurtigt skubbet bilen væk, så der er fri bane igen, siger Janni Lundager til TV2 ØSTJYLLAND.

Midttrafik har alligevel indstillet togdriften på strækningen mellem Aarhus H og Aarhus Universitetshospital. Det forventes at kørslen genoptages igen omkring klokken 09:00.

Langt fra første gang

Det er langt fra første gang bilister havner i uheld sammen med Aarhus Letbane. Det er under en måned siden, det skete sidst.

Her kørte en bil i et venstresving diretkte ind i letbanetoget. Det skete i krydset ved Skejbybakken og Paludan Müllers-Vej.

I begyndelsen af oktober var den også gal. Her rykkede en lastbil køreledninger over ved Skødstrup Station. 

I februar sidste år fik Aarhus Letbane, ved hjælp af hvid maling, lavet tydelige markeringer til bilisterne, så de kan se, hvordan de skal svinge rundt i et kryds, uden at ende på skinnerne. Men det lader altså ikke til at være nok. 

VIDEO: Efter flere uheld har Aarhus Letbane markeret op, hvordan bilisterne skal befærde sig i kryds. Indslaget er fra den 1. februar 2018 

Her er Aarhus Letbanes største problemer