Skolebørn skal fejre dronningen: - Jeg er virkelig, virkelig glad

Horsens er udvalgt som én ud af fem kommuner i Danmark, der skal deltage i en forsinket fødselsdagsfejring af dronning Margrethe.

Theodor og Ella skal præsentere dronningen for hendes gave på Christiansborg Slot. Foto: Malene Koops Grønborg

Eleverne i 3. b på Horsens Byskole har malet på livet løs, og nu skal et af deres værker præsenteres for selveste dronningen.

I forbindelse med dronningens 80-års fødselsdag den 16. april gik alle landets kommuner nemlig sammen om en gave til dronningen - et maleri fra hver kommune malet af elever i tredje klasse.

Læs også Dronningen modtager 98 gaver fra børn over hele landet

Alle 98 malerier bliver den 16. juni præsenteret for dronningen på Christiansborg Slot, men kun elever fra fem udvalgte skoler får lov at deltage i fejringen - og blandt dem er Horsens Byskole.

- Jeg er virkelig, virkelig glad, og jeg glæder mig meget. Men jeg er faktisk også lidt nervøs for, hvordan det kommer til at gå, siger 9-årige Ella fra Horsens Byskole i en pressemeddelelse. 

Sammen med 10-årige Theodor skal hun præsentere malerierne for dronningen. 

- Det er fedt. Det er der jo ikke ret mange, der får lov til, siger Theodor. 

Her ses det billede, som 3.b har malet til dronningen.  Foto: Horsens Kommune

Abstrakt maleri blev udvalgt

Allerede i februar startede eleverne med at male til dronningen, hvor de fik hjælp af lederen af Billedskolen Horsens, Jannik Broz. 

- De er gået godt til det og med frisk mod. I Horsens havde vi valgt, at børnene ikke skulle være i konkurrence med hinanden, så der er mange børn, der har malet på alle billeder. Det er hele klassens værk, siger Jannik Broz til TV2 ØSTJYLLAND. 

Dronningen er repræsenteret ved hendes kærlighed til abstrakt kunst.

Jannik Broz, leder, Billedskolen Horsens

Jannik Broz fortæller, at børnene fik lov at arbejde frit, men at der var få krav til udfærdigelsen af billederne. Blandt andet skulle dronningen indgå på den ene eller anden måde. 

- Dronningen er repræsenteret ved hendes kærlighed til abstrakt kunst - hun har jo selv malet landskaber og andre abstrakte billeder. 

Oprindeligt skulle de 98 malerier have været præsenteret for dronningen i forbindelse med hendes fødselsdag i midten af april. Men som med så meget andet, satte coronakrisen en stopper for festlighederne, og derfor har fejringen altså været udskudt indtil nu. 

3.b på Horsens Byskole startede allerede i februar med at male til dronningen. Foto: Malene Koops Grønborg