Kostbart rensdyr stjålet fra Østjyllands mest julepyntede gade

Ejerne udlodder en dusør til dem, der kan komme med oplysninger om, hvor den er, eller hvem der har taget den.

Rudolf er blevet stjålet fra Fredensgade 26 i Hinnerup.

Fredensgade i Hinnerup er måske Danmarks mest julepyntede gade, men i nat er et af husene blevet en rensdyr-figur fattigere. Og det ødelægger lidt af stemningen i den ellers juleglade gade.

- Det er faktisk lidt træls, og vi er kede af det. Det tager noget af juleglæden fra det hele, siger Charlotte Vilsbæk Lautrup Schmidt til TV2 ØSTJYLLAND.

01:39

VIDEO: Datoen den 30. november betyder, at en villavej i Hinnerup forvandler sig til en af Østjyllands største juleattraktioner. 

Luk video

Og det er altså ikke en helt almindelig julefigur fra supermarkedet.

Rudolf er købt i en butik, der ikke længere eksisterer, og hvis de skal købe en ny i dag, vil den koste dem mellem 4000 til 6000 kroner. Derfor udlodder de også en dusør på 5000 kroner til personer, der kan komme med oplysninger om, hvor den er, eller hvem der har taget den.

Her løfter Charlottes mand Rudolf ud foran huset.

- De er dyre, og vi vil gerne have ham hjem. Nu melder jeg det også til politiet, for han skal bare hjem, lyder det fra Charlotte Vilsbæk Lautrup Schmidt.

Det var hendes mand, der opdagede, at Rudolf var forsvundet, da han kom hjem fra arbejde kl. 5 onsdag morgen, og de så ham sidst kl. 23, da de slukkede julelysene foran deres gade. Han må derfor være blevet stjålet i løbet af natten.

Sådan så der ud i Fredensgade i Hinnerup den dag, beboerne på gaden tændte alle deres julelys, hvor mennesker fra nær og fjern var mødt op.

Ifølge ejerne har de ikke tidligere fået stjålet noget i gaden, selvom gaden er velbesøgt på grund af en stor mediebevågenhed i løbet af årene. De havde dog gjort, hvad de kunne, for at det ikke skulle ske.

- Han var fastgjort – skruet fast – så man kunne ikke bare løfte ham ud. Han var sikret så godt, som man kan i en have, siger Charlotte Vilsbæk Lautrup Schmidt.

Ejerne kan kontaktes via Facebook eller telefonnummeret i FB-opslaget herunder.