Vidne var passager i bil som invaliderede Stefan: - Vi var bange

Frygt for politiet var ifølge en kammerat til Mohamad Tarek Younes årsag til, at de ikke straks meldte sig selv.

Der var en god grund til, at Mohamad Tarek Younes og en kammerat fortsatte kørslen, efter at de havde ramt betjenten Stefan Nymann under en biljagt:

De var begge bange for politiet.

Torsdag fortsatte retssagen mod Mohamad Tarek Younes, der er tiltalt for i alt 38 forhold. Flere af forholdene handler om en skæbnesvanger episode, hvor en ung betjent blev påkørt i et kryds på Silkeborgvej i Aarhus i juni sidste år. Betjenten er i dag svært hjerneskadet.

Under torsdagens retsmøde blev der blandt andet afhørt en bekendt til den tiltalte Mohamad Tarek Younes. Vidnet – AS – befandt sig i bilen, der påkørte Stefan Nymann.

I retten blev vidnet blandt andet spurgt ind til, hvorfor han og Mohamad Tarek Younes ikke henvendte sig til politiet i perioden efter ulykken.

- Jeg får at vide på gaden, at politiet vil kneppe mig, hvis de finder mig. Vi er begge bange for politiet, sagde vidnet AS som forklaring på, hvorfor der gik to dage, inden de meldte sig selv.

Stefan Nymann blev påkørt den skæbnesvangre juni-aften sidste år. Han er i dag svært hjerneskadet.
Stefan Nymann blev påkørt den skæbnesvangre juni-aften sidste år. Han er i dag svært hjerneskadet. Foto: Privatfoto

Påvirket af piller

Efter påkørslen af Stefan Nymann forlod de to personer bilen. Bagefter talte de angiveligt ikke sammen, indtil de altså senere besluttede sig for at kontakte politiet.

Efter at have henvendt sig til politiet, blev AS afhørt på politistationen. Under afhøringen fortalte AS blandt andet, at tiltalte Mohamad Tarek Younes under kørslen havde forklaret, at han var eftersøgt.

I dag er den forklaring dog ændret.

Stefan Nymann blev påkørt i krydset Silkeborgvej/Åby Ringvej i det vestlige Aarhus.
Stefan Nymann blev påkørt i krydset Silkeborgvej/Åby Ringvej i det vestlige Aarhus. Foto: Øxenholt Foto

I byretten i Aarhus fortalte AS torsdag, at han ikke var klar over, at Mohamad Tarek Younes var efterlyst allerede inden ulykken på Silkeborgvej. Altså den stik modsatte udlægning af det, han fortalte til politiet under afhøringen på politistationen sidste sommer.

Det er der dog en god grund til, mener han selv.

I retten fortalte AS, at han var påvirket af piller, da han blev afhørt. Han har derfor trukket forklaringen tilbage.

- Jeg var meget påvirket. Så afhøringen dengang kan man ikke bruge til så meget i dag.

Ulykken skete i krydset Silkeborgvej/Åby Ringvej i det vestlige Aarhus.
Ulykken skete i krydset Silkeborgvej/Åby Ringvej i det vestlige Aarhus. Foto: Google Maps / TV2 ØSTJYLLAND

Kunne være fjender

Under torsdagens retsmøde blev vidnet AS spurgt ind til, hvorfor de ikke standsede, da politiet forsøgte at få bilen stoppet i minutterne umiddelbart inden ulykken.

Ifølge AS fortsatte de kørslen, fordi de ikke var klar over, at det var politiet, der ville have fat på dem.

- Vi var i chok. Der sker jo så meget i Aarhus, og det kunne være hvem som helst.

- Jeg har mange fjender i Aarhus, så jeg skal have mine øjne åbne, sagde vidnet, der var iført joggingbukser og rokkede med benene, mens han talte i retten.

Betjentene fra Østjyllands Politi kørte i en civil politibil under biljagten i juni sidste år. De bar til gengæld uniform.

Vidnet beskriver sig selv som barndomsven til Mohamad Tarek Younes.

Der er afsat i alt ti dage til retssagen. Den forventes at være færdig den 16. juni, men der er afsat en ekstra retsdag, hvis det skulle blive nødvendigt.