- Af hele mit hjerte ville jeg ønske, at jeg havde påkørt ham der

Tre betjente vidnede i dag mod den 21-årige flugtbilist, som i juni 2021 påkørte og sendte en politibetjent i koma.

I dag fortsætter retssagen mod 21-årige Mohamad Tarek Younes, som er anklaget for at påkøre og skade en politibetjent i krydset Åby Ringvej/Silkeborgvej i det vestlige Aarhus den 18. juni sidste år. 

Betjenten, som hedder Stefan Nymann, endte i koma og pådrog sig en varig hjerneskade og lammelse af højre side af kroppen.

Fra klokken ni i formiddag har blandt andre tre politibetjente fra Østjyllands Politi vidnet, og de beretter om en dramatisk biljagt som optakt til påkørslen af Stefan Nymann.

Det fortæller TV2 ØSTJYLLANDS journalist David Essenbæk Jakobsen, der er til stede i byretten, som også kan berette om, at den tiltalte i dag har et par tilhørere med.

- Han virker ret upåvirket, i hvert fald ikke særlig udtryksfuldt, men hver gang der bliver afgivet vidneforklaring, kigger han intenst. Især på vidnerne, fortæller David Essenbæk Jakobsen.

Fra klokken ni i formiddag har blandt andre tre politibetjente fra Østjyllands Politi vidnet, og de beretter om en dramatisk biljagt som optakt til påkørslen af betjenten Stefan Nymann i juni 2021.
Fra klokken ni i formiddag har blandt andre tre politibetjente fra Østjyllands Politi vidnet, og de beretter om en dramatisk biljagt som optakt til påkørslen af betjenten Stefan Nymann i juni 2021. Foto: Øxenholt Foto

Betjent spottede efterlyste Mohamad

To af betjentene, som vidner onsdag, er politiassistenter ved nærpolitiet i Aarhus vest. De har forklaret i retten, hvordan de den 18. juni 2021 var på vej i bil for at hente mad, da den ene af betjentene spotter Mohamad Tarek Younes komme kørende i en bil i modsatte retning.

Politiassistenten genkender Mohamad Tarek Younes, da han i forvejen er efterlyst af politiet, har betjenten i dag forklaret i retten.

Betjentene, som er i fuld uniform, men kørende i en civil politibil, da patruljevognen er på værksted, sætter efter Mohamad Tarek Younes, og en vild biljagt ad villaveje i Åbyhøj begynder.

Blandt andet får betjentene på et tidligt tidspunkt kontakt med flugtbilen, og den ene betjent får fat i dørhåndtaget og forsøger at åbne døren ind til flugtbilisten, men sidstnævnte opdager det og stikker igen af, hvilket resulterer i, at både politiassistenten, men også bilens dør tager skade, så politiassistenten under resten af biljagten må holde fast i døren, for at den ikke skal gå op.

Ulykken skete i krydset Silkeborgvej/Åby Ringvej i det vestlige Aarhus.
Ulykken skete i krydset Silkeborgvej/Åby Ringvej i det vestlige Aarhus. Foto: Google Maps / TV2 ØSTJYLLAND

Højlydt protest fra anklaget

At betjentene fra lokalpolitiet kører i en civil politibil burde ikke gøre nogen forskel for flugtbilisten, mener de, for de er sikre på, at folk som ham genkender den civile politibil, sagde den ene betjent her til formiddag i retten, hvilket medførte højlydte protester fra Mohamad Tarek Younes.

- Det synes jeg er fordomsfuldt at sige typer som mig, protesterede den anklagede ifølge TV2 ØSTJYLLANDS mand i retten.

- Dommeren bad ham tie stille, siger David Essenbæk Jakobsen.

Ved formiddagens vidneberetninger kom det også frem, at Mohamad Tarek Younes under biljagten på et tidspunkt snurrer 180 grader rundt med sin bil. Den ene af politiassistenterne ærgrer sig over, at han ikke fik sat en stopper for biljagten der, fortalte han fra vidneskranken.

- Af hele mit hjerte ville jeg ønske, at jeg havde påkørt ham der, sagde politiassistenten.

Videomateriale fremlagt

De to politiassistenter forfulgte flugtbilisten, til de igen kom ud af villakvarteret, og en hundepatrulje i stedet tog over, da den første politibil var for havareret til at fortsætte.

Formiddagens tredje vidne var en hundefører fra hundepatruljen, og han afgav forklaring om forløbet frem til biljagtens slutning i krydset ved Silkeborgvej.

quote Af hele mit hjerte ville jeg ønske, at jeg havde påkørt ham der.

Vidne, politiassistent fra nærpolitiet i Aarhus vest

I retten blev der onsdag også fremlagt videomateriale fra en bil af mærket Tesla, som med automatiske kameraer filmede omkring ulykken. 

Det var dog ikke meget, de fremmødte kunne se af videomaterialet, lyder det fra TV2 ØSTJYLLANDS mand i retten.

Dagens retsmøde blev genoptaget klokken 13 og slutter senest klokken. I alt er sagen berammet til 10 retsdage.