38 anklagepunkter: Vanvidsbilist sendte betjent i koma og flygtede fra stedet

Onsdag begynder retssagen mod en 21-årig mand, der blandt andet er tiltalt for at køre en betjent ned og flygte fra gerningsstedet.

Onsdag sidder 21-årige Mohamad Tarek Younes på anklagebænken ved Retten i Aarhus i en omfattende sag med hele 38 anklagepunkter. Han er tiltalt for at påkøre en politibetjent i krydset Åby Ringvej/Silkeborgvej i det vestlige Aarhus den 18. juni sidste år.

Betjenten endte i koma og pådrog sig en varig hjerneskade og lammelse af højre side af kroppen. Ifølge tiltalen flygtede Mohamad Tarek Younes fra stedet efter påkørslen.

quote Det er en meget alvorlig sag.

Bjørn Fogh Sørensen, anklager, Østjyllands Politi

Der er i alt afsat ti retsdage til sagen, der ud over hovedforholdet også omfatter en række overtrædelser af færdselsloven, flere tilfælde af våbenbesiddelser, fornærmelser af politibetjente i tjeneste, hærværk og tyveri.

Anklageskriftet dækker forhold i perioden fra august 2020 til oktober 2021.

- Det er en meget alvorlig sag. Den er rejst som nævningesag, så vores vurdering er, at det skal koste minimum fire år. Loftet på bestemmelsen i hovedforholdet er otte års fængsel, siger anklager hos Østjyllands Politi Bjørn Fogh Sørensen, der dog ikke vil afsløre, hvor høj en straf Anklagemyndigheden går efter.

Anklageren fortæller, at der er indkaldt en række vidner til afhøring, og at der også er indkaldt både bilinspektør og tekniker til at lave gennemgang af forløbet.

Efter påkørslen flygtede den 21-årige mand fra stedet.
Efter påkørslen flygtede den 21-årige mand fra stedet. Foto: Øxenholt Foto

Nægter sig skyldig

Mohamad Tarek Younes vil gerne afgive forklaring i retten, og ifølge hans forsvarer, Tobias Engby, nægter den tiltalte sig skyldig i hovedforholdet.

- Han erkender, at han har ført bilen, men han nægter sig skyldig i de tiltaler, der er rejst imod ham. Det kræver hans forklaring at forstå baggrunden for det, og den får I først i morgen i retten, siger Tobias Engby til TV2 ØSTJYLLAND.

- Han har været utroligt ked af den påkørsel, der er sket af betjenten, og det har han givet udtryk for fra starten, siger forsvareren.

Ulykken skete i krydset Silkeborgvej/Åby Ringvej i det vestlige Aarhus.
Ulykken skete i krydset Silkeborgvej/Åby Ringvej i det vestlige Aarhus. Foto: Google Maps / TV2 ØSTJYLLAND

Selverklæret vanvidsbilist

Den 21-årige tiltalte fik stor opmærksomhed, da han i januar sidste år fortalte til TV2 ØSTJYLLANDs kamera, at han kørte hasarderet og var kendt som vanvidsbilist i området.

Et halvt års tid efter interviewet blev den tiltalte standset af politiet ved Silkeborgvej. Her pådrog Mohamad Tarek Younes ifølge anklageskriftet en politibetjent skader på skinnebenet, da han påkørte en civil patruljevogn.

Herefter flygtede den 21-årige, og det var under den efterfølgende politijagt, at påkørslen af politibetjenten Stefan Nymann skete.

VIDEO: Det var i indslaget her fra 27. februar 2021, at Mohamad Tarek Younes fortalte, at han kører hasarderet og er kendt som vanvidsbilist.

Ifølge anklageskriftet kørte Mohamad Tarek Younes over for rødt lys i krydset Åby Ringvej/Silkeborgvej. Her påkørte han betjenten, der var i gang med at lægge en sømmåtte ud for at standse bilisten.

Efterfølgende flygtede han fra stedet. Han blev først pågrebet to døgn senere på en adresse i Brabrand. Siden da har han siddet varetægtsfængslet.

quote Vores fokus er udelukkende på vores kamp for et godt liv og de glæder, som små fremskridt giver i form af nyt håb.

Gitte Nymann, hustru til den påkørte betjent

Anklager Brian Fogh Sørensen forklarer, at det ikke bliver en skærpende omstændighed, at Stefan Nymann blev påkørt i tjeneste.

- Vi har ikke vurderet, at han bliver påkørt i sin egenskab af betjent. Det kan ikke bevises, at det er et bevidst, direkte angreb mod politiet, siger han.

Hustru har tillid til retssamfundet

Tidligere på året meldte hustruen til politibetjenten ud, at familien har taget et valg om, at tankerne ikke skulle fyldes med den formodede gerningsmand.

- Vi har tillid til, at vores retssamfund tager sig af udmåling af straf og konsekvenserne. Vores fokus er udelukkende på vores kamp for et godt liv og de glæder, som små fremskridt giver i form af nyt håb, siger hustruen Gitte Nymann.

- Vi håber på og beder om fred til at fortsætte denne kamp, lød det i februar i en pressemeddelelse, hvor hun frabad sig, at pressen kontaktede hende i forbindelse med sagen.

Dengang lød det, at den 32-årige politibetjent var ved bevidsthed, dog uden førerlighed, men at han var i et genoptræningsforløb, hvor langtidsudsigterne endnu er uvisse.

I retten vil en beskikket forsvarsadvokat repræsentere Stefan Nymann. 

Selvom sagen har været beskrevet indgående i både lokale og nationale medier, forventer forsvarer Tobias Engby ikke, at det får indflydelse på retssagen. 

- Jeg har fuld tiltro til, at nævninge og dommere kan afgøre sagen uden at lade sig påvirke af pressen.