Overvældende støtte til påkørt betjent - indsamling sætter rekord

De mange donationer sender et signal om stor opbakning til den påkørte betjent og resten af de danske politimænd, mener formanden for indsamlingen.

Mange har fulgt retssagen mod vanvidsbilisten, der sidste år påkørte og invaliderede politimanden Stefan Nymann i Aarhus.

Og det kan også mærkes på den indsamling, der er lavet til fordel for offeret og hans familie. Torsdag har beløbet slået alle tidligere indsamlinger i foreningen Thin Blue Line, der arbejder for at støtte alvorligt tilskadekomne politiansatte i Danmark.

Der er indtil videre samlet 2,2 millioner kroner ind.

- Vi er meget stolte af at være i stand til at indsamle sådan et beløb. Det repræsenterer ikke bare en stor sum penge, det er også en fortælling om, at borgerne støtter deres politi, når sådan noget sker, siger Allan Beier, der er selv er politimand og formand for non profit-foreningen.

Stefan Nymann blev påkørt i tjeneste sidste år og pådrog sig en hjerneskade.
Stefan Nymann blev påkørt i tjeneste sidste år og pådrog sig en hjerneskade. Foto: Thin Blue Line Danmark/Presse-fotos.dk

Støtte gør politimænd trygge

Beløbet kommer fra 11.000 donationer, hvor størstedelen ligger på 1000 kroner og ned efter. Det viser ifølge Thin Blue Line-formanden, at der er en bred opbakning.

- Det er vidt og bredt og høj og lav, der har bakket op. Det er en støtte til politiet som myndighed og en forståelse af, at der er et menneske inde bagved, siger han.

- Det er politiet, der blev påkørt, men Stefan, der betaler prisen. Det er det, jeg synes, samfundet anerkender med det høje beløb.

Personligt føler formanden for Thin Blue Line sig også mere tryg ved at sætte sig selv i farlige situationer som politimand, når der er opbakning fra samfundet. 

- Hvis jeg skulle sætte mig selv i en situation, hvor jeg kommer slemt til skade, så er det en tryg tanke, at samfundet nok skal tage sig af mine efterladte, siger Allan Beier.

Varig hjerneskade

Påkørslen af Stefan Nymann skete den 18. juni sidste år under en flugt, hvor en 21-årig mand i krydset ved Åby Ringvej/Silkeborgvej i det vestlige Aarhus kørte ind i betjenten.

Stefan Nymann endte i koma og pådrog sig en varig hjerneskade og lammelse af højre side af kroppen.

Indsamlingen til Stefan Nymann og hans familie har nået det højeste beløb og antal donationer, som Thin Blue Line har været med til at facilitere.
Indsamlingen til Stefan Nymann og hans familie har nået det højeste beløb og antal donationer, som Thin Blue Line har været med til at facilitere. Foto: Thin Blue Line Denmark

Retssagen mod den tiltalte begyndte i sidste uge og dækker udover påkørsel også en lang række andre forhold. Der er i alt afsat ti retsdage til sagen, der også omfatter en række overtrædelser af færdselsloven, flere tilfælde af våbenbesiddelser, fornærmelser af politibetjente i tjeneste, hærværk og tyveri. 

Det ventes, at der afsiges dom i juni.

Ulykken skete i krydset Silkeborgvej/Åby Ringvej i det vestlige Aarhus.
Ulykken skete i krydset Silkeborgvej/Åby Ringvej i det vestlige Aarhus. Foto: Google Maps / TV2 ØSTJYLLAND

Var forsigtig med forventninger

Hos Blue Thin Line følger man retssagen tæt. Mest af alt for at vise støtte til Stefan Nymann og hans familie, som Allan Beier har løbende kontakt med.

Han glæder sig til, han kan overdrage danskernes støtte.

- Det bliver en helt særlig ting at kunne overrække de her penge, for det gør, at de kan lave de forandringer i deres hjem, der skal til, siger Allan Beier.

Formanden har fra starten været forsigtig med at have forventninger til donationens størrelse. For det er svært at sætte en pris på de skader, Stefan har fået, fortæller han.

Skulle man have lyst til at sende et bidrag, kan det da også fortsat nås. Indsamlingen for Stefan Nymann og hans pårørende fortsætter indtil den 18. juni, som også er årsdagen for påkørslen.