Tricktyv på spil - påstod at skulle tjekke en vandskade

Tricktyven sneg sig ind i kvindens lejlighed, ved at påstå, at der var sket en vandskade.

Politiet fik anmeldelsen om svindelnummeret dagen efter, det var sket. De hører gerne fra dem, der har set noget. Foto: Katrine Becher Damkjær/Jysk Fynske Medier/Ritzau Scanpix

En 69-årig kvinde fra Tranekærparken i Risskov fik tirsdag formiddag besøg af en tricktyv, der påstod, at der var sket en vandskade i kvindens lejlighed, eftersom det dryppede i lejligheden nedenunder.

Da kvinden aldrig havde set manden før, var hun i første omgang skeptisk og forsøgte at spærre for ham i døren.

Læs også Lea vil skabe livsglæde i en tyk krop: - Du er okay, lige som du er

- Han skubbede hende til side og kom ind i lejligheden, hvor han gik målrettet mod køkkenvasken, siger pressemedarbejder hos Østjyllands Politi, Janni Lundager, til TV2 ØSTJYLLAND. 

Herefter bad han hende om at gå ind og skrue op og ned på radiatoren i soveværelset af flere omgange. Kvinden gjorde, hvad hun fik besked på, og pludselig var manden væk igen.

Opfordring til at kontakte politiet

Det var først flere timer senere, at kvinden opdagede, at hun var blevet udsat for tyveri. Da hun skulle bruge nogle kontanter, så hun, at kommodeskufferne stod åbne, og at der manglede kontanter.

Østjyllands Politi fortæller, at de har en formodning om, hvem manden kan være, men at det ikke er lykkedes at finde ham endnu.

Læs også Ekstra Bladet får lov at beholde omstridte optagelser

- Det er en person, der bruger denne fremgangsmåde, hvor han udgiver sig for at være håndværker eller vicevært. Signalementet gør, at vi formoder, det er ham, siger Janni Lundager.

Derfor opfordrer Østjyllands Politi til, at man kontakter dem på telefon 114, hvis man får besøg af en ukendt mand, der påstår at være håndværker eller vicevært og ønsker at komme ind og tjekke vand, varme eller lignende.

Manden beskrives som:

  • Udenlandsk af udseende
  • Ca. 40 år
  • Ca. 170 – 175 cm høj
  • Almindelig af bygning
  • Kort, sort hår
  • Var iført mørke/sorte bukser og jakke
  • Medbragte en taske/stofpose med hank
  • Talte dansk uden accent

Kilde: Østjyllands Politi