Politiet drukner i tip om efterladte børn - har brug for arbejdsro

Østjyllands Politi beder nu borgere om ikke længere at ringe med henvendelser om de to børn, der blev fundet efterladt i Aarhus centrum lørdag aften.

De to efterladte børn blev fundet alene på Park Allé i det centrale Aarhus. Foto: Mikkel Berg Pedersen/Ritzau Scanpix

Efter Østjyllands Politi søndag frigav billeder af de to børn, der blev fundet efterladt på Park Allé i Aarhus lørdag aften, er man nærmest blevet bestormet med henvendelser. I en sådan grad at man nu beder om arbejdsro.

Børnene har det fortsat godt, og der skal nok blive taget kærlig hånd om dem.

Østjyllands Politi

- Vi kan simpelthen ikke følge med på telefonerne, og har pt brug for lidt arbejdsro til at forfølge nogle af de spor, vi har at gå efter, skriver politiet på Facebook og fortsætter:

- Så en opfordring til eventuelt at skrive en mail til os, hvis du har et vigtigt tip. Vi følger op på alle relevante henvendelser.

Læs også Mange henvendelser om efterladte børn

Det er både konkrete tip om børnene og deres forældre samt omsorgsfulde forslag i forhold til børnenes fremtid, som politiet modtager. 

- Børnene har det fortsat godt, og der skal nok blive taget kærlig hånd om dem, slår Østjyllands Politi i den sammenhæng fast. 

Børn på et og 2,5 år

Der er tale om en cirka etårig pige med sort hår, der var iført sorte støvler, blå jeans, blå jakke med hvide prikker samt en blå hue, og en dreng på cirka to og et halvt år, ligeledes med sort hår og iført grønne støvler, bordeauxfarvede bukser og mørk jakke.

Ud over oplysninger om børnene efterlyser politiet også forældrene, vidner eller personer med oplysninger om de to børn.

Pigen vurderes til at være cirka et år gammel.  Foto: Østjyllands Politi

Drengen vurderes til at være cirka to og et halvt år gammel.  Foto: Østjyllands Politi

- Nu skal vi have set på, om der er yderligere videoovervågning fra området, vi kan bruge til den videre efterforskning, har vagtchef ved Østjyllands politi, Per Bennekov, tidligere oplyst til TV 2.

Politiet har også frigivet et billede af den klapvogn, den lille pige sad i, da børnene blev fundet.

Klapvognen, den lille pige sad i, da hun blev fundet lørdag. Foto: Østjyllands Politi Foto: Østjyllands Politi

Overdraget til sociale myndigheder

Det var Claus Vitved, der sammen med en ven fandt de to små børn stående alene på Park Allé i Aarhus.

- Det var noget i mig, der tænkte, at der var noget forkert ved, at så små børn stod alene en meter fra en så trafikeret vej. Det er et farligt sted, siger han til TV 2.

Læs også Claus så efterladte børn ved trafikeret vej: - En forfærdelig situation

Efter at have afsøgt området for børnenes forældre uden held, ringede de to østjyder til politiet.

Herefter blev børnene taget med på politistationen i Aarhus, og senere lørdag blev de overdraget til Familiecentret i Aarhus Kommune.

Vores primære opgave er at bringe børn i sikkerhed, når de står i sådan en situation. Vi skal sikre, at de har det godt.

Mette Spring, Aarhus Kommune

Familiecenteret samarbejder nu med politiet for at finde frem til børnenes forældre.

- Vores primære opgave er at bringe børn i sikkerhed, når de står i sådan en situation. Vi skal sikre, at de har det godt, siger chef for Familiecentret under socialforvaltningen i Aarhus Kommune, Mette Spring, til TV2 ØSTJYLLAND.

Hun vil ikke kommentere på den konkrete sag, men forklarer, at børnene, hvis forældrene ikke melder sig, enten får plads på et opholdssted eller hos en plejefamilie.

Læs også Politiet offentliggør fotos af efterladte børn

Har kontaktet hospitaler

Østjyllands Politi har i løbet af søndagen været i kontakt med krisecentre og hospitaler for at afsøge, om forældrene skulle være kommet til skade, men det har ikke ført dem frem til forældrene.

Det fortæller de til TV2 ØSTJYLLAND.

Kortet her viser Park Allés placering. Det var i den gade, at børnene blev fundet lørdag aften.

De arbejder nu på at gennemgå videomateriale fra området, og børnene er efterlyst hos Interpol.

Østjyllands Politis teori har indtil videre været, at der var tale om Roma-børn, og de har derfor haft flere tolke til at prøve og tale med børnene, men ingen af tolkene har kunnet kommunikere med dem.

Har du oplysninger vedrørende børnene, kan Østjyllands Politi kontaktes på 114.

01:40

VIDEO: Se et interview fra søndag med Østjyllands Politi her.

Luk video