To små børn fundet efterladt på gaden: Forældre har endnu ikke meldt sig

Børnene stod længe alene i kulden på den travle gade, inden politiet hentede dem. De to børn er nu overdraget til de sociale myndigheder.

Børnene blev lørdag aften hentet af politiet her på Park Allé i Aarhus midtby. Foto: Mikkel Berg Pedersen/Ritzau Scanpix

I samarbejde med tv2.dk

Opdatering, søndag 09.15

Vagtchef hos Østjyllands Politi Martin Christensen oplyser til TV2 ØSTJYLLAND, at forældrene til de to børn fortsat ikke har meldt sig. Børnene har det godt og er overdraget til de sociale myndigheder. Politiet arbejder på flere fronter for at finde ud af, hvor forældrene er. Hvis du har set de to børn eller ved, hvem forældrene er, hører politiet meget gerne fra dig på tlf. 114.

Østjyllands Politi efterlyser forældre eller andre pårørende til to småbørn, der lørdag aften er fundet efterladt på Park Alle i Aarhus midtby.

Østjyllands Politi har søndag offentliggjort billeder af de to børn. Hvis du har oplysninger, som kan hjælpe politiet med at finde børnene, vil de gerne kontaktes på 114. Foto: Østjyllands Politi

Der er tale om en cirka et-årig pige med sort hår, der var iført sorte støvler, blå jeans, blå jakke med hvide prikker samt en blå hue, og en dreng på cirka to og et halvt år, ligelededes med sort hår og iført grønne støvler, bordeauxfarvede bukser og mørk jakke.

De kan ikke dansk. Vi ved ikke, hvor de kommer fra. Formentlig er det Roma-børn.

Lars Bisgaard, Vagtchef, Østjyllands Politi

Begge beskrives af politiet som mørklødet.

- De kan ikke dansk. Vi ved ikke, hvor de kommer fra. Formentlig er det Roma-børn. Drengen, den ældste, har et sprog, som ikke er noget af det, vi ellers hører. Og så kunne de godt ligne Roma-børn, lyder det fra vagtchef Lars Bisgaard til TV2 ØSTJYLLAND - og tilføjer, at han aldrig i sine 22 år er stødt på hittebørn før.

Den lille pige sad i denne klapvogn. Foto: Østjyllands Politi

Østjyllands Politi overgav lørdag børnene til kommunen, som har en procedure for, hvad de gør i sådanne sager.

Politiet vil undersøge videoovervågning fra blandt andet butikkerne i området for at finde ud af, hvor børnene hører til.

Der er videoovervågning flere steder på den trafikerede gade, og det vil politiet indhente for at finde frem til forældrene. Foto: Mikkel Berg Pedersen - Ritzau Scanpix

Børnene blev fundet af en mand, der bemærkede den lille pige sidde alene i en klapvogn med drengen stående ved siden af.

Læs også Hanne har boet i sin lejlighed i 31 år - nu vil kommunen sælge den

Holdt øje i 20-30 minutter

Vidnet har forklaret til politiet, at han holdt øje med børnene i 20-30 minutter, og at han han gik ind i de nærliggende forretninger og spurgte efter forældrene - uden held.

- Derfor ringer han til os. Da vi kommer frem, gør vi det samme og undersøger butikkerne på Park Alle, men der er ikke nogen. Det er rimelig koldt udenfor, så vi beslutter at tage dem med, fortæller vagtchef Lars Bisgaard fra Østjyllands Politi til TV 2.

Læs også Politiker kiggede i borgeres sager – nu er reglerne ændret

Børnene har det godt

TV2 ØSTJYLLAND har søndag morgen talt med Østjyllands Politi, der oplyser, at børnene har det godt. De er overdraget til Familiecentret i Aarhus Kommune, der i samarbejde med politiet forsøger at finde frem til børnenes forældre.

Læs også Mange henvendelser om efterladte børn

- Vores primære opgave er at bringe børn i sikkerhed, når de står i sådan en situation. Vi skal sikre, at de har det godt, siger chef for Familiecentret under socialforvaltningen i Aarhus Kommune, Mette Spring, til TV2 ØSTJYLLAND.

Vores primære opgave er at bringe børn i sikkerhed, når de står i sådan en situation.

Mette Spring, chef for Familiecentret, socialforvaltningen, Aarhus Kommune

Hun vil ikke kommentere på den konkrete sag, men forklarer, at i sådanne tilfælde har Familiecentret to muligheder:

- Enten skal børnene hjem til forældrene, hvis vi ved, hvem det er og vurderer, det er forsvarligt. Alternativt træffer vi i en akut situation en afgørelse om tvangsanbringelse, hvis vi vurderer, at børnene skal bringes i sikkerhed, siger Mette Spring.

I dette tilfælde har børnenes forældre fortsat ikke meldt sig. Børn, der skal tvangsanbringes, får enten plads på et opholdssted eller hos en plejefamilie.