Pluk-selv-mark tørlagt for økologiske jordbær på få timer

De er hverken billigere eller nemmere at købe end i butikkerne. Alligevel melder Pluk-Selv Aarhus udsolgt af økologiske jordbær - indtil videre.

02:33

Jordbærmarken ved Lisbjerg, der tilhører Pluk-selv-Aarhus, er et af de få steder i Østjylland, hvor man selv kan plukke økologiske jordbær. Tirsdag åbnede de op for selvplukkere for første gang i år. Se med i indslaget her.

Tirsdag åbnede Pluk-Selv Aarhus for deres økologiske pluk-selv-mark i Lisbjerg, og inden kl. 12 havde kunder trodset tidsler og andet ukrudt og tørlagt marken for modne jordbær. 

Reality-stjernen Susan K var en af de heldige, der nåede at få en bakke.

- Det er altså lidt sjovere selv at gå og vælge bærene. De er ikke lige så pæne i butikkerne, som når man selv plukker dem helt friske fra marken af, sagde hun til TV2 ØSTJYLLAND.

Susan K har blandt andet været med i Paradise Hotel og Divaer i Junglen.

Det kræver dog hård hud på fingrene og en god plukke-stilling, hvis man vil have fat i økologiske jordbær fra pluk-selv-marken.

Det oplevede højgravide Maria Hummelmose, der var i marken med sin veninde.

Læs også Rekordstor rift om kanoer: Tilladelser til særlig strækning er revet væk

Gravid måtte plukke alternativt

- Jeg havde ikke regnet med, at det ville være så hårdt. Jeg bliver nødt til at gå i alternative stillinger, sagde Maria Hummelmose, der har to uger til termin.

- Jeg har også fået to splinter i fingrene, tilføjer hun.

Cecilie Skovgaard Eriksen og højgravide Maria Hummelmose.

Alligevel synes hun, at det var det værd - også selvom en bakke koster 35 kroner og altså ikke er billigere end i butikkerne.

- Det er jo seriøst bare for hyggens skyld. Man får ikke samme hygge af bare at gå ned i Kvickly og tage en bakke.

Læs også Politiets råd: Sådan indbrudssikrer du hjemmet inden ferien

I første omgang er det kun jordbær, der er klar til at blive plukket, men om én til to uger er hele pluk-selv marken åben, så er der også adgang til ærter, hvidløg og kartofler.

Man kan dog først plukke jordbær igen fra på fredag, skriver Pluk-Selv Aarhus på deres Facebook-side.