Nu skal skandaleskole undersøges for fusk

Skolen er blevet beskyldt for at have snydt for at sikre sine elever højere karakterer.

Den skandaliserede folkeskole Søndervangskolen i Aarhus-bydelen Viby skal nu undersøges af en ekstern aktør.

Det er meddeler Aarhus Kommune i en pressemeddelelse fredag middag.

Søndervangskolens ledelse og især skoleleder Rani Hørlyck har skullet forklare sig, efter det er kommet frem, at skolen har givet særligt gode forhold for nogle tosprogede afgangselever. På den måde skulle de få nemmere adgang til ungdomsuddannelser og have en bedre chance for at komme godt videre i livet.

Det har ført til en redegørelse, hvor skoleforvaltningen i Aarhus ifølge folkeskolen.dk kom med flere tvivlsomme forklaringer på, hvorfor situationen på skolen ikke blev opdaget tidligere.

Men nu skal hele forløbet undersøges eksternt. Sammen med Århus Lærerforening, BUPL Århus samt Aarhus Skolelederforening har Børn og Unge i Aarhus Kommune specificeret, hvad undersøgelsen skal omkredse.

Det skal undersøges

'Parterne lægger stor vægt på, at alle medarbejderne får mulighed for at blive set, hørt og prioriteret i undersøgelsen gennem spørgeskema eller interview. Tidligere medarbejdere skal gives mulighed for at kontakte den eksterne konsulent,' skriver Aarhus Kommune i pressemeddelelsen.

Der skal nu findes en ekstern leverandør af undersøgelsen - en opgave, som parterne bag undersøgelsen sammen står for.

Det forventes ifølge pressemeddelelsen, at der indgås en kontrakt i slutningen af oktober.

TV2 ØSTJYLLAND har fredag forsøgt at indhente en kommentar fra skoleleder Rani Hørlyck, men det har ikke været muligt. I stedet har hun sendt en skriftlig kommentar over sms:

'Fra skolens side deltager vi i og bidrager naturligvis med alt det, vi kan, til undersøgelsen. Samtidig er vores fortsatte fokus kerneydelsen med "børnene forrest", så de oplever en så tryg skoledag som overhovedet muligt, når vi alle vender tilbage efter efterårsferien.'