Mand sigtes for at affyre bomberør mod politiet i Gellerup

Der opstod uroligheder i Gellerupparken efter en Stram Kurs-demonstration, hvor politiet skød mod en mand.

Urolighederne opstod i kølvandet på en Stram Kurs-demonstration fredag eftermiddag med den kontroversielle leder Rasmus Paludan i front. Foto: Per Øxenholt - Øxenholt Foto

OPDATERING

Den 26-årige blev varetægtsfængslet i 2 uger. Han nægter sig skyldig og tog forbehold for at klage over kendelsen. Det skriver Østjyllands Politi på Twitter.

En 26-årig mand sigtes for at have affyret et bomberør mod politiet i forbindelse med sidste weekends uroligheder i Gellerupparken i Aarhus.

Det oplyser Østjyllands Politi på Twitter.

Læs også Urolighederne i Gellerup fortsætter: Tre unge mænd anholdt

Manden fremstilles i grundlovsforhør torsdag klokken 13.

Urolighederne opstod i kølvandet på en Stram Kurs-demonstration fredag eftermiddag med den kontroversielle leder Rasmus Paludan i front.

Læs også Bundsgaard om Gellerup: - Ballademagere skal ikke ødelægge vores planer

Ved demonstrationen trængte en 52-årig mand ind bag politiets afspærring. Han var bevæbnet med en kniv. Da han ikke adlød politiets ordre om at lægge våbnet fra sig, blev han skudt i benet.

De efterfølgende nætter var Gellerupparken præget af uroligheder med stenkast, påsatte brande og affyring af fyrværkeri.

Læs også Fem brande i Aarhus i nat: Politiet formoder de er påsatte

Den 26-årige mand, der fremstilles i grundlovsforhør torsdag i Retten i Aarhus, sigtes for forsøg på grov vold mod politiet.