Letbanespor skal slibes: Forvent larm og aflysninger

I forbindelse med sporarbejde melder Letbanen om tre ugers driftsforstyrrelser.

I perioden mellem den 23. februar og 15. marts vil Letbanepassagerer kunne opleve driftsforstyrrelser. Foto: Henning Bagger - Ritzau Scanpix

I forbindelse med justering og slibning af spor på Grenaa-banen vil Letbane-passagerer opleve driftsforstyrrelser i perioden mellem den 23. februar og 15. marts.

Det drejer sig nærmere bestemt om en efterjustering af spor- og skinneslibning, hvor der i samme ombæring også vil blive udført andet vedligeholdelsesarbejde.

Læs også Nu kan evakuerede beboere vende hjem

Det skriver Aarhus Letbane i en pressemeddelelse.

Vil betyde aflysninger, forsinkelser og støjgener

- Som vi skriver i pressemeddelelsen, så vil man opleve driftsforstyrrelser i de perioder, hvor vi arbejder på sporene. Det omfatter blandt andet to lukkede weekender, siger direktør i Aarhus Letbane, Michael Borre, til TV2 ØSTJYLLAND.

Udover driftsforstyrrelserne vil de nærmeste naboer til sporarbejdet opleve støjgener. Det gør sig især gældende for naboer omkring Hornslet, Ryomgård, Kolind og Trustrup.

Læs også Nu kan evakuerede beboere vende hjem

- Det kommer til at larme. Skinneslibningen medfører en vis støj, men det gør man jo jævnligt, så folk i området har prøvet det før. Det vil derudover også larme lidt, når man i forbindelse med sporjusteringen, hvor man skal have hældt skærver ind under skinnerne, siger Michael Borre.

Sporarbejdet vil bestå af to faser: Den første på strækningen mellem Østbanetorvet og Ryomgård, hvor man i perioden 23. februar til 1. marts, i tidsrummet 20:00 til 05:30 arbejder på sporene. Den anden på strækningen mellem Ryomgård og Grenaa, hvor man gennem to lukkede weekender, og ellers i tidsrummet 20:00 til 05:00, arbejder på sporene fra 1.-15. marts.

Samtidig påbegyndes ombygningen af Trustrup Station i perioden 23. februar til 1. marts, hvor arbejdet vil foregå mellem 01:00 og 05:00.

Midttrafik vil før arbejdet påbegyndes udsende oplysninger om ændringer i køreplanen, herunder oplysninger om alternative transportmuligheder.