Kommuner tilbyder nødpasning i påsken med ekstraordinære åbningstider

Forældre i Aarhus og Randers, der udfører samfundskritiske funktioner, har mulighed for at få passet sine børn i helligdagene i påsken.

- Vi står i en ekstraordinær situation, som vi skal imødekomme med ekstraordinære tiltag, siger Thomas Medom, rådmand for Børn og Unge i Aarhus, i en pressemeddelelse.

Aarhus og Randers Kommuner tilbyder nu forældre, der arbejder i samfundskritiske funktioner, at de kan få passet deres børn i alderen 0-9 år i en institution i helligdagene i påsken, så de kan hjælpe til i kampen mod covid-19.

Det drejer sig blandt andet om forældre, der arbejder i sundhedssektoren, på ældreområdet, socialområdet, hos politi og beredskab og lignende.

Det skriver Aarhus og Randers Kommuner i pressemeddelelser.

Passer hele døgnet

- Vi forudser, at der i denne ekstraordinære situation vil være forældre, der også i påskehelligdagene, vil have brug for nødpasning. Det er vigtigt, at vi fortsat understøtter de forældre, der udfører samfundskritiske funktioner. Derfor må vi stå klar, også i de kommende helligdage, til at hjælpe de forældre, siger Randers Kommunes borgmester Torben Hansen i en pressemeddelelse.

Derfor går Randers så langt som at tilbyde pasning døgnet rundt i påskedagene fra Skærtorsdag den 9. april til og med 2. Påskedag den 13. april.

- Vi forsøger i videst muligt omfang, at der følger en kendt voksen med fra barnets nuværende institution/skole til nødpasningen i Børnehuset Bækkestien. Vi forventer det ikke, men hvis der er behov for yderligere kapacitet, så kan der også åbnes for nødpasning i andre institutioner, siger Michael Maaløe, direktør for Børn og Skole. 

I Aarhus kan børnene udover i helligdagene også blive passet i weekenden 4. -5. april, og institutionerne er som udgangspunkt åbne fra 6.30-24. Åbningstiden tilpasses efter de tilmeldte forældrenes arbejdstid. Der åbnes 30 minutter før forældrenes mødetid og lukkes 60 minutter efter forældrene, har fri.

I nødpasningen bliver det håndhævet, at der maksimalt må være 10 personer samlet på én gang, og alle hygiejneregler overholdes. 

Tilmeldingsfrister:

 

Sommer

Trods regn- og tordenbyger: Mandag kan blive årets første sommerdag

Mallorca

liveblog COVID-19 LIVE: Snart kan du komme på charterferie igen

Lars Østergaard

play Østergaard efterlyser viden: Ingen ved, om sognenedlukninger virker

Rygeforbud VTR 1930 Still (1)

play Tobaksfri skoletid: Elever frygter kontrol og overvågning

20_percent

play VIDEO: Båd overtændt i Grenaa - ejer viste stor kølighed

Oskar og Bertram

play Endelig kom den store dag: Oskar og Bertram fik tårerne til at trille

Dagens mest læste