Horesta advarer mod coronapas
Brancheorganisationen Horesta ser gerne, at der ikke genindføres krav om coronapas på restauranter og barer, som det foreslås.
- Så overlever vi, som vi kan. Det er sådan, det er.
Sådan siger ejer af natklubben Der Kuhstall i Aarhus Pete Hegner Jepsen om, at kravet om at fremvise gyldigt coronapas i nattelivet kan være på vej tilbage.
Sundhedsstyrelsens direktør, Søren Brostrøm, meldte ud torsdag aften, at han gerne ser, at coronapasset bliver genindført i visse situationer på grund af den stigende coronasmitte.
Læs også:
Udover nattelivet nævner Sundhedsstyrelsens direktør blandt andet også restauranter og caféer.
Men det vil være en dårlig idé, mener brancheorganisationen Horesta.
Advarer mod coronapas
- Vi skal passe på, at vi ikke fjerner aktiviteten fra virksomheder med de her tiltag og sender aktiviteten eksempelvis hjem i lejlighederne og stuerne, hvor der er andre forhold, siger Kristian Nørgaard.
Han er politisk direktør i Horesta og taler blandt andet på vegne af restauranter, barer og hoteller.
Selvom det kræver et flertal i Folketinget at indføre coronapasset igen, er håbet i Horesta, at det ikke når dertil.
- Vi er skeptiske over for at indføre nye restriktioner på vores virksomheder, som har været enormt hårdt ramt af corona, siger Kristian Nørgaard.
Hvis politikerne og myndighederne vurderer, at situationen er så kritisk, at der er behov for at indføre restriktioner som coronapas, så vil Horesta tage det til efterretning, fortæller Kristian Nørgaard.
- Men jeg må også stille de grundlæggende spørgsmål, om det er her, at restriktionerne skal være. Det er jo restauranter og virksomheder med ordnede forhold som plads, ventilation og opsyn, siger han.
Opfordring til gæster
I mellemtiden er natklubben Der Kuhstall taknemmelige for, at natklubben kan køre normalt uden krav om coronapas.
Natklubben har dog beholdt tiltag som ekstra rengøring og håndsprit.
Ligeledes har de også en appel til deres gæster:
- Vi kan appellere til, at vores kære gæster tænker på, at der er noget corona derude. Og at de tænker på hvordan og hvorledes – også selvom de får noget at drikke indenbords, siger Pete Hegner Jepsen.