Flygtet fange har meldt sig selv - truede betjente med corona

Den 20-årige mand, som stak af fra politiet søndag, har nu meldt sig selv. Han er sigtet for vold, da han hostede på to betjente og råbte corona.

Den 20-årige mand truede to betjente med, at han havde corona. Foto: Østjyllands Politi

Søndag blev en 20-årig mand i et grundlovsforhør ved Retten i Aarhus varetægtsfængslet i fire uger, efter at han angiveligt sagde "corona" og hostede to betjente op i ansigtet.

Men under transporten tilbage fra retten til politigården lykkedes det ham at stikke af. Siden da har Østjyllands Politi efterlyst den 20-årige mand.

Læs også Truede betjente med corona: Flygtet fange stadig på fri fod

Torsdag har han dog meldt sig selv til politiet. Det oplyser Østjyllands Politi på Twitter.

- Den mand, som vi efterlyste, efter han flygtede fra os i søndags, har i dag meldt sig selv, skriver Østjyllands Politi på Twitter.

Får endnu en sigtelse

Den 20-årige mands flugt fra politiet har givet ham endnu en sigtelse.

Nu er han nemlig også sigtet for at flygte fra politiet.

- Han får nu en sigtelse for at flygte fra politiet oven i sin sigtelse for vold mod politiet ved at hoste på to betjente og råbe "corona", skriver Østjyllands Politi.

Politi: Tankeløs og hensynsløs opførelse

Anklager Jacob Gents kaldte søndag i en pressemeddelelse den 20-åriges adfærd "fuldstændig tankeløs og hensynsløs" og erklærede sig meget tilfreds med dommerens kendelse.

- Betjentene varetager en samfundskritisk opgave på et tidspunkt, hvor vi befinder os i en meget alvorlig situation, og det er helt uacceptabelt, at de skal mødes med sådan et angreb, sagde anklageren.

Læs også Ingen aprilsnar: René fandt slange i sin opvasker - og der er endnu en slange løs

Den 20-åriges forsvarer, advokat Mikkel Nielsen, medgiver, at det er dumt, hvis hans klient har sagt det, som han er sigtet for. Men han mener, at fængslingen er ude af proportioner.

Dommeren har lagt til grund, at der er udsigt til en straf på mindst 60 dages fængsel. Når mistanken er særligt bestyrket, er dette en betingelse for at fængsle.

Forsvarer: - Min klient er ikke smittet med corona

Men normalt vil den opførsel, som den unge mand sigtes for, ifølge advokaten give en straf på fængsel i 30 til 40 dage.

- Politiet vil med sagen statuere et eksempel, og det kan man også se af, at politiet har udsendt en pressemeddelelse, sagde Mikkel Nielsen søndag.

Læs også Produkt skulle virke som håndsprit: Nu trækker supermarkeder det tilbage

Ifølge forsvareren er hans klient sandsynligvis ikke smittet. Derfor er den påståede trussel ikke særlig hensynsløs, sådan som anklagemyndigheden mener, lød det.

Den 20-årig nægtede sig skyldig og kærede afgørelsen til Vestre Landsret. Mandag har landsretten stadfæstet afgørelsen om, at han skal varetægtsfængsles.