Fire store veje lukkes for trafik i næste uge

Efterårsferien står for døren, og her kommer vejarbejde på fire store veje i Aarhus til at sætte sit præg på fremkommeligheden i byen.

Silkeborgvej, Frederiks Allé, Vejlby Ringvej og Oddervej.

Fire store trafikårer i Aarhus, som alle har det til fælles, at de i efterårsferien lukkes ned for trafik for at gøre plads til vejarbejde. Dermed må aarhusianerne finde alternative ruter, hvis de skal rundt i byen.

Og det er ikke tilfældigt, at vejarbejdet på de fire veje er planlagt til i næste uge.

- Da der kører væsentligt færre biler på de store veje i ferierne, betyder det forhåbentligt, at vi skal omdirigere færre pendlere end på en hverdag. Vi opfordrer aarhusianerne til at tjekke ruten hjemmefra, så de ikke kører forgæves, siger Kristina Holm, trafikkoordinator i Aarhus Kommune, i en pressemeddelelse.

Frederiks Allé

Frederiks Allé lukker fra Horsensgade til Jægergårdsgade fra og med fredag d. 15. oktober til og med mandag d. 18. oktober. Her skal nogle gamle sporvognskinner fjernes, og der skal laves forberedende ledningsarbejde. Mens gaden er lukket for bilister, er der stadig adgang for cyklister og fodgængere.

Her lukkes Frederiks Allé
Her lukkes Frederiks Allé Foto: Grafik: Aarhus Kommune

Silkeborgvej

Silkeborgvej lukker fra Ringgaden til Cereskrydset fra og med d. 19. oktober til og med 22. oktober. Aarhus Vand skal lægge vandledninger på tværs af vejen, og bilister rådes derfor til at køre ad Søren Frichs Vej eller Viborgvej i perioden.

Her lukkes Silkeborgvej.
Her lukkes Silkeborgvej. Foto: Grafik: Aarhus Kommune

Vejlby Ringvej

Vejlby Ringvej skal have ny asfalt. Den gamle asfalt skal fræses af, og det kan give støjgener primært i dagtimerne. Vejlby Ringvej er lukket fra lørdag d. 16. oktober kl. 14 til søndag d. 17. oktober kl. 23. Arbejdet fortsætter om natten og i weekenderne frem til d. 3. november.

Her lukkes Vejlby Ringvej.
Her lukkes Vejlby Ringvej. Foto: Grafik: Aarhus Kommune

Oddervej

Oddervej skal også have ny asfalt. Den gamle asfalt skal fræses af, og det kan give støjgener primært i dagtimerne. Oddervej lukker periodevis fra Strandvejen til Stenvej mellem 19. oktober og 10. november.

Her lukkes Oddervej.
Her lukkes Oddervej. Foto: Grafik: Aarhus Kommune