Derfor blev forbud mod soundbokse udskudt

Ifølge Venstre-politiker var forslag om forbud mod soundbokse ikke gennemtænkt. For hvis mindre højtalere er okay, hvor højt må de så spille?

Et forbud mod soundbokse i Botanisk Have har netop været på dagsordenen hos byrådspolitikerne i Aarhus.

Og selvom der var flertal i byrådet for forbuddet, så opstod der tvivl om de tekniske spørgsmål. Et af spørgsmålene var blandt andet, hvor højt mindre højtaleranlæg må spille, hvis soundbokse forbydes.

Gert Bjerregaard (V) stillede sig kritisk overfor forbuddet.

- Jeg kan jo forstå, at man gerne må anvende en almindelig højtaler. Hvor højt må sådan en spille? Er det 55 decibel, eller er det 35? Hvor skal vi måle? Hvilken nabo skal vi måle ved? Skal vi måle inde på midten, sagde Gert Bjerregaard til byrådsmødet onsdag.

Det førte til, at de mange spørgsmål nu først skal besvares, inden et eventuelt forbud kan vedtages. Forslaget er derfor sendt til Teknisk Udvalg.

Unge hygger sig med musik i Botanisk Have. Til glæde for nogen, men også til gene for flere af naboerne.
Unge hygger sig med musik i Botanisk Have. Til glæde for nogen, men også til gene for flere af naboerne.

Antallet af klager om støj er faldet

Allerede under corona-pandemien strammede politikerne i Aarhus reglerne i Botanisk Have, da de vedtog, at der skulle være ro efter klokken 20.

Gert Bjerregaard ser ikke det store problem i soundboksene mere.

- Jeg tænker, at vi også skal tage hensyn til de unge mennesker. Hvor er det, de så skal være? Og når jeg spørger de unge mennesker, så er der rigtig mange, der faktisk går ned i byen derefter. Det kunne man ikke under corona, og derfor ser vi ikke det her problem så stort, som det bliver blæst op til.

Antallet af klager om for høj musik er da også faldet. Østjyllands Politi modtog 1390 klager om høj musik i hele politikredsen i perioden maj, juni og juli i 2021. I år er antallet faldet til 540 klager.