Forbud mod soundbokse sat på pause

Der mangler svar på en række opklarende spørgsmål, inden byrådet i Aarhus vil tage stilling til, om soundbokse skal forbydes. Flertallet er der dog, oplyser byrådsmedlem.

På onsdagens byrådsmøde har de omdiskuterede soundbokse været på dagsordenen i Aarhus.

Men det endte uden hverken forbud eller tilladelser. 

- Sagen er sendt i udvalg for opklarende spørgsmål. Men der er et klart flertal for sagen, oplyser Steen Bording Andersen (S), der vikarierer for Jesper Kjeldsen i byrådet, til TV2 ØSTJYLLAND.

- Det er rigtig fint at skulle tale om den konkrete udformning, lyder det fra Steen Bording Andersen.

Dermed er Socialdemokratiet, Socialistisk Folkeparti og De Konservatives forslag om et forbud mod de forstærkede anlæg skudt til hjørne en tid.

Corona er slut - det er festen ikke

Forslaget er stillet ovenpå de mange fester i Botanisk Have, som under corona rykkede udenfor, men som er fortsat udenfor denne sommer også og er til stor gene for naboerne til Botanisk Have i det centrale Aarhus. 

Ifølge de tre partiers fremstilling til aftenens byrådsmøde kan soundboksene spille lige så højt som professionelle anlæg, det normalt kræver en tilladelse til at bruge. 

Derfor var der også lagt op til et forbud, medmindre man har tilladelse, og så vil kommunen også igangsætte skiltning og koordinering af håndhævelse sammen med Østjyllands Politi. Til sidst skal der laves en klarere beskrivelse af, hvad de defineres som forstærkede anlæg, lyder det i forslaget.

Jesper Kjeldsen, der lige nu er på orlov fra byrådet, har tidligere fortalt TV2 ØSTJYLLAND, hvor overrasket han er over, hvor slemt problemet med de høje lyde er. 

- Corona er slut, men problemet er fortsat. Derfor skal vi gøre noget ved det nu, konstaterer Jesper Kjeldsen.

VIDEO: TV2 ØSTJYLLAND har tidligere på sommeren talt med politikerne om problemerne med larmen. Se et tv-indslag om sagen her.