Soundbokse i byen: Studerende vil have festparker - politiker er positivt stemt

Byrådsmedlem Jesper Kjeldsen (S) er positiv over for studenterrådets forslag om at finde aarhusianske parker, hvor der kan festes igennem.

Forleden stillede studenterrådet ved Aarhus Universitet et forslag om at give unge lov til at feste og larme i nogle udvalgte parker i byen.

Forslaget kom som et kontraforslag på det forslag, som flere partier for nylig har stillet om at forbyde soundbokse i Botanisk Have, fordi det generer beboerne i området.

Socialdemokratiets Jesper Kjeldsen, som er en af forslagsstillerne til forbuddet, er som udgangspunkt positiv over for studenterrådets forslag. I hvert fald vil han gerne mødes og tage en snak om mulighederne. Det fortæller han til TV2 ØSTJYLLAND.

Plads til alle

- Det er et spændende og konstruktivt forslag - en god idé. Jeg vil gerne være med til at kigge på, hvordan og hvorledes det kan lade sig gøre, siger han.

Han har derfor rakt ud til studenterrådets næstforperson Jeanette Kusk, som forleden bragte forslaget på bane i et interview med TV2 ØSTJYLLAND.

Jesper Kjeldsen slår dog fast, at han holder fast i, at soundbokse ikke skal genere.

- Der skal være plads til ungdommen, men der skal også være plads til alle. Vi skal ikke bare genere nye naboer (i stedet for naboer til Botanisk Have, red.), så jeg vil finde ud af, hvad studenterrådet egentligt gerne vil have, forklarer han og understreger, at det er den forstærkede musik, som man vil stoppe med forbuddet mod forhøjet musik - og ikke festen.

Helt konkret foreslog Jeanette Kusk fem steder, som kan blive fremtidens festparker i Aarhus: Rådhusparken, Vennelystparken, Musikhusparken, Universitetsparken og på Tangkrogen.

quote Den fuldstændigt ukontrollerede musik, hvor der bliver spillet om kap, det går ikke.

Jesper Kjeldsen, Socialdemokratiet

Hvad tænker Jesper Kjeldsen om de forslag?

Drejer sig om støjniveauet

- Det kommer an på niveauet. Hvis det drejer sig om fester med soundboks uden filter, så bliver Musikhusparken i hvert fald ikke en mulighed, slår han fast.

Han opfordrer dog studenterrådet til at tage en snak med de mennesker, som lige nu sidder og arbejder med omdannelse af Musikhusparken for at høre, hvad mulighederne er.

- Tangkrogen er også i spil, men igen handler det om, hvilket niveau, man ønsker sig. Den fuldstændigt ukontrollerede musik, hvor der bliver spillet om kap, det går ikke. Jeg står fuldstændig fast på, at vi har gjort det rigtige med forbuddet mod forhøjet musik i Botanisk Have, men vi vil gerne tage en konstruktiv dialog, siger Jesper Kjeldsen.

Han studser i øvrigt over en bestemt sætning, som Jeanette Kusk sagde, da hun forleden blev interviewet. Da blev hun spurgt, om man ikke bare kunne flytte de her små, private musikfestivaler helt ud af byen, lød svaret som følger:

- Men kunne børnefamilierne ikke bare flytte til Hjortshøj?

Det svar giver Jesper Kjeldsen ikke meget for.

Jeanette Kusk, næstforperson, studenterrådet ved Aarhus Universitet, ser gerne, at unge får lov til at feste og larme i udvalgte parker i Aarhus, efter et forbud mod soundbokse i Botanisk Have er på vej.
Jeanette Kusk, næstforperson, studenterrådet ved Aarhus Universitet, ser gerne, at unge får lov til at feste og larme i udvalgte parker i Aarhus, efter et forbud mod soundbokse i Botanisk Have er på vej.

Skyder over målet

- Da synes jeg, de (studenterrådet, red.) skyder komplet over målet og under deres niveau. Jeg håber, det er en reaktion på det spørgsmål, der bliver stillet, siger han.

Da TV2 ØSTJYLLAND tirsdag præsenterer Jeanette Kusk for kritikken, medgiver hun, at det ikke var smart sagt. Det var ment som en kæk bemærkning og ikke som et konkret forslag til børnefamilierne, fortæller hun.

I weekenden var der Stella Polaris i Botanisk Have, hvilket ifølge et tweet fra politiet fik mange til at ringe og klage over larm. Her var der dog givet tilladelse til arrangementet indtil klokken 21.

- Stella Polaris er fuldstændigt inden for skiven. Det er den fuldstændigt uregulerede måde at feste på, som ikke gavner nogle steder, siger Jesper Kjeldsen.

Men vil man så kunne feste med soundboks nogen steder?

- Jeg har svært ved at se, hvor det skal være. Måske et indendørs sted? Men der er jo en grund til, at man skal søge tilladelse til arrangementer, siger Jesper Kjeldsen, som dog nævner Eskelunden som et muligt bud.

- Det er jo lavet til events og koncerter - men jeg mener ikke, at man fuldstændigt uhæmmet må larme, siger han.