De troede, de skulle hjem - men blod, brandsår og brækkede ben ventede forude

64 studerende blev overrasket med et realistisk katastrofescenarie for at afprøve deres teoretiske viden i praksis.

De medicinstuderende troede, de skulle hjem efter dagens undervisning i, hvordan man tilgår en patient i en krisesituation.

Men pludselig blev de kaldt ind til Søauditorierne på Aarhus Universitet, hvor der var sket et jordskælv.

Auditoriet var præget af blå blink, røg og realistisk sminkede figuranter for at give de studerende et realistisk katastrofescenarie. Nu skulle de afprøve deres teoretiske viden i praksis.

Katastrofescenariet er en del af et weekendforløb, hvor de medicinstuderende får undervisning i førstehjælp, teamsamarbejde og kommunikation.

De skal også blive klogere på triagering, som er et vurderingsredskab, der kan anvendes, når der er flere tilskadekomne, end der er ressourcer og sundhedspersonale.

Søauditorierne på Aarhus Universitet var fredag fyldt af figuranter med forskellige skader, som kursisterne skulle tage sig af. 
Søauditorierne på Aarhus Universitet var fredag fyldt af figuranter med forskellige skader, som kursisterne skulle tage sig af. 

Mange tilskadekomne, få hænder

For hovedarrangør af weekendforløbet, Celina Pontoppidan, er det væsentligt, at de studerende lærer, hvad der er vigtigst at fokusere på - og hvad der kan vente.

- Det er en træningsseance i, hvad man skal gøre, hvis der sker en katastrofe, hvor der er rigtig mange tilskadekomne og ikke så mange hænder. I virkeligheden er det beklageligvis ikke så ofte, at vi på forhånd ved, hvad der kommer til at ske, siger hun til TV2 ØSTJYLLAND.

Eleverne blev i dag sendt ind til en overraskelsesøvelse, som de ikke vidste noget om: Der var sket et jordskælv i søauditorierne.
Eleverne blev i dag sendt ind til en overraskelsesøvelse, som de ikke vidste noget om: Der var sket et jordskælv i søauditorierne.

Celina Pontoppidan håber, de studerende får "en helt vild oplevelse", men hun understreger også vigtigheden af kurset. 

- De skal gå herfra med en masse gode redskaber i rygsækken, og at de har en idé om, hvad deres rolle er og hvordan de kan hjælpe, hvis der skulle se en eller anden katastrofe, når de er i nærheden, siger hun til TV2 ØSTJYLLAND.

Tidligere har scenarierne været flystyrt, skyderier, bombninger og alvorlige trafikuheld.

vold Horsens Nørretorv

Ung mand klinisk død efter tæsk: Nu er den fjerde mistænkte anholdt

Preben Bosse samler på livgardereffekter

play VIDEO: Prebens garage har et royalt præg: - Jeg har fået det ind med modermælken

Kattegatbro illustration

Lokal politiker: Konsekvenserne af en Kattegatbro skal undersøges nærmere

Tanja Lauenborg

Vil tilbage i politik

Bøgen er sprunget ud, men varmen lader vente på sig.

Foråret lader venter på sig: Det kølige vejr fortsætter

Jacob Thage Museum Jorn

Museer presset af coronapas: Publikum udebliver

Dagens mest læste