170 meter over havet: Nyt højhus i 28 etager på vej til byen

For halvandet år siden blev Hotel La Tour revet ned på Randersvej. Nu ser et nyt boligbyggeri dagens lys på grunden ved siden af vandtårnet.

Efter sommerferien bliver første spadestik taget til byggeriet af et af Danmarks højeste beboelsesejendomme med en højde på 170 meter over havets overflade.

På Randersvej i Aarhus skal et nyt 94 meter højt byggeri i 28 etager med 650 lejeboliger opføres på den grund, hvor La tour Hotel lå indtil for halvandet år siden.

- Det er vores allerstørste projekt i Danmark. Det er superspændende, siger Michael Schumann, der er Fund Manager i Aberdeen Standard Investments, som står bag projektet, til TV2 ØSTJYLLAND.

Et projekt, der har været på tale siden 2016. 

quote Det er meget unikt, at det ligner et sejl og med denne runde facon.

Michael Schumann, Aberdeen Standard Investments

Derfor ser Aberdeen Standard Investments frem til endelig at kunne begynde den længe ventede projekt, der forventes at stå færdig i foråret 2023.

- Vi vil skabe et lille samfund for en masse mennesker, og vi glæder os til at komme i jorden og få taget nogle faste beslutninger.

Ligner et sejl fra et skib

Der er tale om mindre lejligheder på op til 76 kvadratmeter, hvor beboerne også får adgang til en tagterrasse på 20. etage, der giver udsyn til blandt andet Mols Bjerge og Studstrupværket.

Byggeriet adskiller sig samtidig fra andre beboelsesejendomme, da det skal ligne et sejl fra et skib og bliver meget smalt.

- Det er meget unikt, at det ligner et sejl og med denne runde facon, fortæller Michael Schumann. 

Det er Arkitektfirmaet Arkitema Architects, der har tegnet det store projekt, som er det største projekt i Danmark, Aberdeen-fonden AEROF har investeret i.

Projektet varetages af den skotske kapitalforvalter Aberdeen Standard Investments. De har indgået en aftale med  KPC Byg, der står for opførelsen af det nye byggeri.
Projektet varetages af den skotske kapitalforvalter Aberdeen Standard Investments. De har indgået en aftale med  KPC Byg, der står for opførelsen af det nye byggeri. Foto: Arkitema Architects

 

Simon Grimstrup

Mulig ny verdensrekord: Løb i mere end ti timer op og ned ad Silkeborg-bakke

Unknown

Brand tæt ved nyrenoveret kulturhus

20210515-110842-L-1920x2751we

Dagens konfirmand kom tidligt i kongelig lære

_DSC0162

Gellerup-demonstration endte uden sigtelser

IMG_0209

play VIDEO: Kom med på jagt efter forsvundet anker

20200727-180240-2-1920x1308we

Trods ny vejledning: Rejsebureau tror ikke på rejse-boom

Dagens mest læste