170 meter over havet: Nyt højhus i 28 etager på vej til byen

For halvandet år siden blev Hotel La Tour revet ned på Randersvej. Nu ser et nyt boligbyggeri dagens lys på grunden ved siden af vandtårnet.

Byggeriet bliver nabo til vandtårnet på Randersvej. Foto: Arkitema Architects

Efter sommerferien bliver første spadestik taget til byggeriet af et af Danmarks højeste beboelsesejendomme med en højde på 170 meter over havets overflade.

På Randersvej i Aarhus skal et nyt 94 meter højt byggeri i 28 etager med 650 lejeboliger opføres på den grund, hvor La tour Hotel lå indtil for halvandet år siden.

Læs også Næste store højhusbyggeri på vej: Det er godt nok voldsomt

- Det er vores allerstørste projekt i Danmark. Det er superspændende, siger Michael Schumann, der er Fund Manager i Aberdeen Standard Investments, som står bag projektet, til TV2 ØSTJYLLAND.

Et projekt, der har været på tale siden 2016. 

Det er meget unikt, at det ligner et sejl og med denne runde facon.

Michael Schumann, Aberdeen Standard Investments

Derfor ser Aberdeen Standard Investments frem til endelig at kunne begynde den længe ventede projekt, der forventes at stå færdig i foråret 2023.

- Vi vil skabe et lille samfund for en masse mennesker, og vi glæder os til at komme i jorden og få taget nogle faste beslutninger.

Ligner et sejl fra et skib

Der er tale om mindre lejligheder på op til 76 kvadratmeter, hvor beboerne også får adgang til en tagterrasse på 20. etage, der giver udsyn til blandt andet Mols Bjerge og Studstrupværket.

Byggeriet adskiller sig samtidig fra andre beboelsesejendomme, da det skal ligne et sejl fra et skib og bliver meget smalt.

Læs også Gratis færgeafgange frustrerer øboere: - Det er et mareridt

- Det er meget unikt, at det ligner et sejl og med denne runde facon, fortæller Michael Schumann. 

Det er Arkitektfirmaet Arkitema Architects, der har tegnet det store projekt, som er det største projekt i Danmark, Aberdeen-fonden AEROF har investeret i.

Projektet varetages af den skotske kapitalforvalter Aberdeen Standard Investments. De har indgået en aftale med  KPC Byg, der står for opførelsen af det nye byggeri. Foto: Arkitema Architects