Stig Tøfting tabte væddemål og vandrer nu fra Aarhus til grænsen

Den 167 kilometer lange vandretur vil tage seks dage, og undervejs bliver der samlet ind til kræftramte børn og deres familier.

Mandag morgen klokken 9 satte fodboldekspert og tidligere fodboldspiller Stig Tøfting afsted på en 167 kilometer lang vandretur.

Tilbage i november var han nemlig så skråsikker på, at Donald Trump ville genvinde præsidentposten i USA, at han indgik et væddemål med TV 2s USA-analytiker Mirco Reimer-Elster.

På højkant var en vandretur fra den enes hjem til den andens.

Mirco Reimer-Elster boede dengang i Flensborg, så den aarhusianske fodboldekspert skal altså gå fra Aarhus til grænsen. Hvis Tøfting passerer grænsen, skal han i isolation i fire dage, hvilket ikke kan forenes med jobbet som fodboldekspert på TV3 Sport.

Vinderen skulle egentlig stå klar med en middag i hjembyen, men det er på grund af coronanedlukning skiftet ud med take-away ved grænseovergangen i Kruså - ti kilometer fra Flensborg.

Følg Tøfting på turen

'Make Aarhusianeren gå again'

Stig Tøfting og Mirco Reimer-Elster kender ikke hinanden og har aldrig mødt hinanden. Men under valgkampen ytrede Stig Tøfting sig så skråsikkert om valgresultatet på sociale medier, at Mirco Reimer-Elster udfordrede ham til et væddemål.

De to har dog lidt til fælles, idet Mirco Reimer-Elster er fan af fodboldklubben Hamborg, som Stig Tøfting spillede for i 1993-1995 og igen i 2000-2002.

Derfor havde Mirco Reimer-Elster taget sin Hamborg-fodboldtrøje på i studiet, da han ønskede Stig Tøfting god tur.

Mirco Reimer-Elster ønsker Stig Tøfting god tur iført sin Hamborg-fodboldtrøje
Mirco Reimer-Elster ønsker Stig Tøfting god tur iført sin Hamborg-fodboldtrøje Foto: TV 2

- Nu er 'Make America Great Again' - MAGA - blevet til 'Make aarhusianeren gå again', og det er vi mange, der er glade for, lyder det kækt fra væddemålets vinder.

Det er nemlig ikke første gang, at Stig Tøfting sætter en vandretur på højkant i et væddemål. Og taber.

I 2019 kom han til at love, at han ville gå fra sit hjem i Aarhus til Herning, hvis FC Midtjylland skulle vinde over Brøndby IF. Midtjyderne vandt, og Tøfting måtte ud på en 80 kilometer lang gåtur.

Den tidligere landsholdsspiller har spillet i AGF ad flere omgange, ligesom han også har været en tur i Randers FC.
Den tidligere landsholdsspiller har spillet i AGF ad flere omgange, ligesom han også har været en tur i Randers FC. Foto: Jacques Demarthon / Scanpix Danmark

Gøgl i den gode sags tjeneste

Denne gang vil vandreturen tage seks dage, og undervejs vil Stig Tøfting samle ind til Børnecancerfonden & KidsAids, der arbejder for at give kræftramte børn og deres familier gode oplevelser i en tid med alvorlig sygdom.

Man kan donere penge, og der vil blive lavet daglige auktioner, hvor man blandt andet kan byde på en paddletenniskamp mod Thomas Graversen og Stig Tøfting.

Mirco Reimer-Elster slutter sig lørdag til Stig Tøfting og går med på turens sidste strækning fra Aabenraa til Kruså.

- Jeg synes, at det er enormt fedt og flot, at vi har gjort det til gøgl i den gode sags tjeneste, siger Mirco Reimer-Elster.

- Der er mange ting, vi måske er uenige om, når det kommer til amerikansk politik, men vi er enige om, at man kan bruge sin platform til at gøre en forskel, siger han.

Joe Biden vandt det amerikanske præsidentvalg med 306 valgmænd over for Donald Trumps 232.