Regn og kraftige byger på vej - men nogle steder får man helt sommerligt vejr

Dele af Danmark kan få over 30 millimeter regn - mens man andre steder i landet får en del sol og over 22 graders varme.

Foto: Sabrina Hamann

I samarbejde med tv2.dk

Et regnvej har siden tirsdag morgen bredt sig ind over Danmark.

I store dele af Jylland og på Fyn stod man op til regn, mens vejret i den østlige del af landet har budt på noget mere varme.

Læs også Nu vil rådmand droppe fogedforbud: Skjulte optagelser fra plejehjem skal frem

I Østjylland ligger temperaturene op omkring 17 grader, og der er en svag til jævn vind fra syd og sydvest, fra sidst på dagen drejende mod vest.

Mens regnen breder sig mod øst, vil man i den sydøstlige del af landet frem til i eftermiddag få tørvejr og perioder med lidt sol, mens temperaturen når op mellem 20 og 23 grader.

Læs også Borgmester bakker op om at trække fogedforbud

Det er varm luft fra det nordøstlige Tyskland, der skyder op over den sydøstlige del af landet, som giver det varme vejr.

Bedst chance for sol og sommerlig varme er der på Lolland, Falster og Sydøstsjælland, og på Bornholm kan det måske endda blive endnu varmere med temperaturer, der langs den bornholmske nordkyst kan snige sig op nær 25 grader.

Temperatur tirsdag klokken 15. Foto: TV2 Vejret - Grafik

Regn og byger truer i eftermiddag - og i aften

I løbet af formiddagen klarer det noget op i Jylland, men regnvejret i den vestlige del af landet efterfølges af risiko for byger, der stedvis kan blive kraftige og være med torden.

Læs også Nabostrid endte i hærværk: Kvinde smurte hus ind i maling og mudder

Bygerne ventes fra sidst på formiddagen og frem til i eftermiddag især at ramme den nordlige og vestlige halvdel af Jylland.

I Nordjylland kan der i forbindelse med de kraftige byger lokalt falde mere end 30 millimeter regn, og stedvis kan der med mere end 15 millimeter regn på en halv time forekomme skybrud.

Prognose: Nedbør frem til tirsdag klokken aften 22.  Foto: TV2 Vejret - Grafik

Det sommerlige vejr over den sydøstlige del af landet afløses sidst på eftermiddagen og først på aftenen også af regn og byger.

Læs også Flere familier fortæller om omsorgssvigt på aarhusianske plejehjem

I aften og i nat vil der fortsat kunne komme en del byger over den østlige del af landet. Bygerne kan være med torden.

Sommerligt vejr sidst på ugen

Onsdag fortsætter det ustadige sommervejr med risiko for byger flere steder i landet med temperaturer mellem 16 og 20 grader.

Læs også Unge flytter ind i trækronerne

Først fredag og lørdag er der udsigt til sommerligt vejr med både tørvejr, sol og temperaturer mellem 20 og 25 grader.

01:01

VIDEO: Se vejrudsigten her. 

Luk video