Nabostrid endte i hærværk: Kvinde smurte hus ind i maling og mudder

En 64-årig mand opdagede mandag, at hans ejendom var smurt ind i maling og mudder. Nu er hans nabo sigtet for hærværk.

En diskussion om hækkens højde endte i hærværk, da en 30-årig kvinde, hældte maling udover sin nabos ejendom. Foto: Colourbox - genrefoto

Østjyllands Politi modtog mandag morgen en anmeldelse om hærværk fra en 64-årig mand i Hinnerup.

I nattens løb havde nogen kastet gråsort maling på hans husgavl, på fliserne, på nogle liggestole og hækken, samt smurt hans postkasse ind i mudder.

Læs også Flere familier fortæller om omsorgssvigt på aarhusianske plejehjem

Han havde selv en god formodning om, hvem gerningsmanden var.

- Manden havde søndag klippet den hæk, som han deler med naboen. Pludselig var naboen, en 30-årig kvinde, kommet ud og var blevet meget sur over, at han ikke forinden havde talt med hende om, hvor høj hækken skulle være, fortæller Janni Lundager, pressemedarbejder hos Østjyllands Politi.

Læs også Endelig taler Bundsgaard: - Der skal flere ressourcer til ældreområdet

Diskussionen om hækkens højde var endt i et større skænderi, og den 64-årige mand mistænkte derfor naboen for at stå bag nattens hærværk.

Fandt nyligt åbnet malerbøtte

Mandag ankom politiet så til grunden i Hinnerup, hvor de besigtigede skaderne og derefter bankede på hos den 30-årige nabo. Hun erkendte, at hun havde været i et skænderi med sin nabo, men nægtede at have begået hærværk.

Læs også Nu vil rådmand droppe fogedforbud: Skjulte optagelser fra plejehjem skal frem

En nyligt åbnet malerbøtte på hendes grund fortalte dog en anden historie:

- Politiet finder noget maling, som for nyligt er blevet åbnet, og farven er den samme som den, der er på naboens ejendom, siger Janni Lundager til TV2 ØSTJYLLAND.

Politiet finder noget maling, som for nyligt er blevet åbnet, og farven er den samme som den, der er på naboens ejendom.

Janni Lundager, pressemedarbejder hos Østjyllands Politi

Kvinden blev derfor sigtet for at have begået hærværk hos sin nabo.

- Det hører heldigvis til sjældenhederne, at det udvikler sig sådan. Der er stridigheder mellem naboer, men det er sjældent, at det fører til decideret hærværk, fortsætter Janni Lundager.

Læs også Negin brænder sex-tabuer til aske: Bryllupsnat må ikke være russisk roulette

Den 30-årige kvinde kan formentligt forvente et efterspil i forhold til erstatning af skaderne på naboens ejendom.

02:15

VIDEO: I januar 2018 blev det sidste punktum  sat i en årelang nabostrid. Højesteret dømte et par fra Lystrup til at skifte deres tag, fordi det skinnede så meget i solskin, at det generede naboen. Se indslaget fra den 16. januar 2018 her. 

Luk video