Op mod 850.000 har allerede tjekket deres årsopgørelse

Årsopgørelsen for 2019 er først officielt klar mandag, men tusindvis af danskere har allerede tjekket den.

Årsopgørelsen klar, men forvent digitale køer og ventetid. Foto: TV 2 Grafik

I samarbejde med tv2.dk

Tusindvis af danskere sidder netop nu i kø på Skattestyrelsens hjemmeside for at få lov til at tjekke deres årsopgørelse.

Skattestyrelsen har nemlig valgt at åbne for tilgangen, selvom årsopgørelsen først officielt er klar mandag.

Læs også Din årsopgørelse er på trapperne – og i år ser den markant anderledes ud

Ved seneste måling lørdag formiddag har Skattestyrelsen i alt haft 850.000 logins fra borgere, der vil tjekke deres årsopgørelse. 140.545 gange har borgere ændret i årsopgørelsen.

Der er tale om klik og ikke unikke brugere. En person kan således have logget ind flere gange.

Op mod tre millioner på mandag

Ifølge Karoline Klaksvig, underdirektør i Skattestyrelsen, går alt efter planen. Man regner med, at op mod tre millioner danskere vil have tjekket deres årsopgørelse inden mandag.

- Det er en testweekend, så det er helt normalt, at flere ikke kan komme ind eller har længere ventetid. Nu retter vi til i løbet af weekenden, så der er mindre forsinkelser mandag, siger hun.

Det er en testweekend, så det er helt normalt, at flere ikke kan komme ind eller har længere ventetid.

Karoline Klaksvig, underdirektør, Skattestyrelsen

Blandt andet kan danskere, der opholder sig i udlandet, få problemer med at tilgå deres årsopgørelse, fortæller Karoline Klaksvig.

- Vi har et geofilter på, så folk fra udlandet kan have lidt sværere ved at logge på. Det er, fordi vi tester systemet, og 4,6 millioner borgere har mulighed for at komme ind, så vi vil sikre os, at andre ikke kommer ind, siger hun.

Læs også Pengekasse fundet i buskads - indeholder gamle pengesedler

Sådan ser det normalt ud, hvis man vil rette sin årsopgørelse. De grå felter kan man ikke rette i, de hvide kan man. Denne gang vil der dog være langt færre felter, man skal holde styr på. Foto: TV2 Nyhederne

Lang ventetid

Cirka 1600 danskere bliver lukket ind i minuttet. Ventetiden varierer alt efter tidspunktet på dagen, men lørdag klokken 11.00 må man vente 30 minutter, hvis man vil tjekke sin årsopgørelse.

60 procent har indtil videre tjekket årsopgørelsen på mobil, 34 procent har tjekket på computeren, mens 6 procent har tjekket årsopgørelsen på tablet.

Læs også Unik møntsamling og smykker: Politiet efterlyser ejere til tyvekoster

Borgere, der har spørgsmål til deres årsopgørelse, kan i løbet af weekenden få hjælp af Skattestyrelsen via Facebook, Twitter og en chatfunktion på skat.dk.

Først mandag åbner telefonerne klokken 9.00-18.00.

HVAD ER ÅRSOPGØRELSEN FRA SKAT? 

  • Årsopgørelsen er en oversigt over din skat for sidste år. Den kigger bagud og viser, hvad du har haft af indkomst og fradrag og betalt i skat.
     
  • Årsopgørelsen kommer hvert år i marts, hvor du kan se, om du skal have penge tilbage eller har betalt for lidt i skat sidste år. 
     
  • Skattestyrelsen danner din årsopgørelsen ud fra de oplysninger, de har om dine indtægter, fradrag, banklån og andre forhold, som for eksempel om du har ejerbolig.
     
  • Skattestyrelsen modtager cirka 92 procent af alle deres oplysninger fra såkaldte tredjeparter. I praksis er det kun cirka otte procent du selv skal indberette.