Hundelufter fundet druknet

En 66-årig mand er mandag aften fundet druknet i Aarhus Havn.

Mandag aften klokken 23:29 blev en 66-årige mand fundet livløs i Aarhus Havn på Aarhus Ø. Manden stod ikke til at redde. Foto: Henning Bagger - Ratzau/Scanpix

I samarbejde med tv2.dk

Mandag aften klokken 22:28 blev en hund med snor og halsbånd set tæt på havnebassinet ved Aarhus Havn. Hunden var helt alene, og det fik en forbipasserende til at undre sig og tage affære.

Det viste sig, at ejeren til hunden, er en 66-årig mand, og en time senere - nemlig klokken 23:29 - blev han fundet livløs i havnen foran Hveensgade på Aarhus Ø. 

Læs også Historisk meget regn volder problemer

Det oplyser vagtchefen fra Østjyllands Politi til TV2 ØSTJYLLAND.

 - Anmelderen undersøger, hvem der ejer hunden og får fat på nogle pårørende. Efter det spotter han en genstand, som ligger 30 meter ude i havet, siger vagtchefen Flemming Lau til TV2 ØSTJYLLAND.

Anmelderen er tidligere elitesvømmer, og derfor hopper han i vandet. Det viser sig, at det er den 66-årige ejer til hunden, der ligger i vandet.

Den 66-årige mand er fundet død foran Hveensgade på Aarhus Ø. Foto: Google Satellit

Elitesvømmeren fik manden hentet ind til kajen, hvorefter betjentene fik ham bjerget op og påbegyndte hjerte-/lungeredning.

Kort efter ankom ambulancen, og manden blev kørt til Aarhus Universitetshospital, men hans liv stod ikke til at redde, og klokken 01:00 blev han erklæret død.

En tragisk ulykke

Det er uklart for Østjyllands Politi, hvordan den 66-årige mand er havnet i vandet. 

De er dog ikke i tvivl om, at der ikke er tale om noget mistænkeligt. 

Læs også Kvindelige politikere chikaneres dagligt - nu går én af dem rettens vej

- Vi ved ikke, hvad årsagen er, men vi betragter det som et tragisk dødsfald, siger Flemming Lau til TV2 ØSTJYLLAND.

Den 66-årige mands pårørende er underrettet. 

01:40

VIDEO: Når du går i byen i det centrale Aarhus, har du et stort ansvar for at passe på dig selv og dine venner. Sådan er budskabet fra kommunens teknik - og miljørådmand, der vil sætte fokus på det personlige ansvar i en tid, hvor kommunen også investerer i sikkerhed for millioner langs åen og havnen for at undgå, at nattelivets gæster falder i det iskolde vand.

Luk video

Ti drukneulykker siden 2003

Manden bliver dermed en del af en kedelig statistik, hvor i alt ti mennesker er druknede i Aarhus Havn siden 2003. Det skriver TV 2.

Tilbage i marts blev liget af 27-årige Steffen Dam Jensen fundet i Aarhus Bugten. Han forsvandt omkring havnen efter en julefrokost 1. december 2018. Også 24-årige Nick Langkjær Hansen forsvandt efter en bytur 29. januar 2017. Han blev fundet død i havnen tre måneder efter.

Læs også Politiet bekræfter: Lig fundet i havn er forsvundne Steffen Dam Jensen

Aarhus Kommune har i samarbejde med Trygfonden og Østjyllands Brandvæsen forsøgt at sætte en stopper for de mange drukneulykker i havnebassinet.

I maj satte de 50 selvlysende redningsstiger op i havnen, og for bare to dage siden efterlyste De Radikale i Aarhus Byråd hurtigere opsætning af termiske kameraer langs å og havn, der kan registrere, hvis nogen falder i vandet.

02:01

VIDEO: I maj satte kommunen selvlysende stiger op ved havnen i Aarhus. 

Luk video

Kommunen har også sat gang i kampagnen 'Hvor våd skal jeres bytur være?' og har blandt andet placeret ølbrikker og plakater i det aarhusianske natteliv med teksten som en påmindelse om, at koldt vand dræber. 

Læs også Over 100 nye redningsstiger skal sikre mod drukneulykker

Ifølge TrygFonden sker en fjerdedel af alle drukneulykker i Danmark i havne – typisk hvor folk færdes alene, mens det er mørkt, og pludselig falder i vandet.

I samarbejde med tv2.dk