Fotograf har filmet den østjyske natur - nu går videoen verden rundt

Fotografen Jonas Høholt har brugt tre år på at lave en video af den jyske natur, hvor østjyske perler vises frem. Nu går videoen verden rundt og høster stor anerkendelse.

Jonas Høholt har brugt tre år på at lave en såkaldt timelapse-video, som indeholder optagelser af den jyske natur. Foto: Jonas Høholt (Privatfoto)

I samarbejde med TV 2 Nord

- Hvor er det dog flot lavet.

- Det er enestående. Hvilken smuk verden vi lever i.

- Det er noget af det smukkeste, jeg har set. Det er ægte kunst.

Kommentarerne er mange og rosende til den timelapsevideo, fotografen Jonas Høholt har delt på videomediet Vimeo.

Læs også Et år efter Trækstien - Ny oplevelsessti er lige på trapperne

Han har i tre år lavet såkaldte timelapse-optagelser i den jyske natur, og efter tre måneders redigeringsarbejde er der kommet videoen "Jutland II - Breath of the Seasons" ud af anstrengelserne. Se videoen her:

Jonas Høholt delte videoen på Vimeo for et par måneder siden, og efterfølgende er de positive reaktioner strømmet ind. Videoen nærmer sig 50.000 visninger, og der er kommet op mod 100 kommentarer.

- Det er selvfølgelig rigtig fedt. Jeg tror, at folk kan mærke, at det er et hjerteprojekt for mig. Det er vigtigt at fortælle, hvilken natur vi er omgivet af, og jeg kan fornemme, at videoen har været med til at gøre, at mange folk har fået øjnene op for det, siger Jonas Høholt til TV2 Nord.

Læs også Telttur i skoven hitter - nu kan du slå dit telt op endnu flere steder

Østjylland vises frem

Jonas Høholt kommer fra Nordjylland, og efter at have boet syv år i Aarhus, flyttede han for nylig tilbage til det nordjyske. Han har været på optagelse i hele Jylland i løbet af de tre år, han har brugt på videoprojektet, men Østjylland er ganske godt repræsenteret i timelapsevideoen.

Der er blandt andet optagelser fra Mols Bjerge, Sangstrup Klint på Djursland og fra skoven ved Moesgaard.

- Jeg har altid været fascineret af, hvad man kan med timelapse, og af de processer, der foregår i naturen. Det giver en ekstra dimension, når man kan lave en timelapse af blomster, der springer ud, eller af is, der formes eller smelter, fortæller Jonas Høholt.

Læs også Guide: Her kan du tage ud i naturen - uden at komme for tæt på andre

Filmede Aarhus i 1000 timer

Det er bestemt ikke første gang, Jonas Høholt laver en timelaps-video. I 2017 lagde han nemlig en timelaps-video op af Aarhus. 

Dengang brugte han en periode på små to år og 1000 timer på at filme byens seværdigheder og krinkelkroge på alle menneskelige og umenneskelige tidspunkter.

Læs også Se den smukke video: Jonas har filmet Aarhus i 1000 timer

- Jeg kunne ikke lade være. Jeg synes, Aarhus er en særlig by, og jeg er meget fascineret af byen. Det er en storby uden at være en storby, og det er unikt for en dansk by, sagde Jonas Høholt dengang til TV2 ØSTJYLLAND og fortsatte:

- Jeg ved godt, der er mange byer, der har en gammel og en ny bydel, men jeg synes, den gamle bydel i Aarhus er noget særligt, og der er også rigtig mange lokale og turister, der ynder at besøge den. Se videoen her:

Lydsporet til filmen leveres af det amerikanske band ODESZA med et remix af nummeret Say My Name, og musikken spiller en stor rolle i timelapse-filmen.

- De kamerabevægelser, jeg har lavet, spiller sammen med musikken, og en del af optagelserne er lavet med henblik på, at det skal passe med musikken, sagde han.