Se den smukke video: Jonas har filmet Aarhus i 1000 timer

Timelapse-fotograf mener selv, han har fanget kontrasten mellem den gamle og den nye del af Aarhus

Jonas Høholt har brugt små to år på en timelapse-video om Aarhus. Videoen er indlejret længere nede i artiklen.

27-årige Jonas Høholt kender formentlig Aarhus bedre end de fleste. Over en periode på små to år har han brugt 1000 timer på at filme byens seværdigheder og krinkelkroge på alle menneskelige og umenneskelige tidspunkter.

Resultatet er en imponerende og atmosfærisk timelapse-video med blandt andet sol- og måneopgange over Jyllands hovedstad.

Jeg har dedikeret mig til at være i byen i rigtig mange timer, og jeg har måttet tage noget tid ud af kalenderen.

Jonas Høholt, timelapse-fotograf

Timelapse-videoen varer 4 minutter og blev optaget mellem december 2015 og september 2017, men hvorfor bruge 1000 timer af sit liv på at filme Aarhus?

- Jeg kunne ikke lade være. Jeg synes, Aarhus er en særlig by, og jeg er meget fascineret af byen. Det er en storby uden at være en storby, og det er unikt for en dansk by, siger Jonas Høholt til TV2 ØSTJYLLAND og fortsætter:

- Jeg ved godt, der er mange byer, der har en gammel og en ny bydel, men jeg synes, den gamle bydel i Aarhus er noget særligt, og der er også rigtig mange lokale og turister, der ynder at besøge den.

Her kan du se hele timelapse-filmen med musik.

Lydsporet til filmen leveres af det amerikanske band ODESZA med et remix af nummeret Say My Name, og musikken spiller en stor rolle i timelapse-filmen.

- De kamerabevægelser, jeg har lavet, spiller sammen med musikken, og en del af optagelserne er lavet med henblik på, at det skal passe med musikken, siger han.

Læs også Chikane og trusler er hverdagskost for P-vagter i Aarhus

Mest ambitiøse værk til dato

Det er ikke kommet ud af det blå, at Jonas Høholt har lavet en timelapse-video. Tværtimod. Den 27-årige aarhusianer arbejder til daglig som timelapse-fotograf og har blandt andet produceret reklamevideoer for virksomheder samt timelapse-film for forlystelsesparker og jyske kommuner.

Jeg har nået omkring det meste af byen. Alle de små glemte hjørner, og de ældre huse omkring Jægergårdsgade.

Jonas Høholt, timelapse-fotograf

Jonas har tidligere lavet to timelapse-film i og om Aarhus, men det nye projekt er det mest ambitiøse til dato. Flere af optagelserne i filmen har fx været afhængige af årstiderne, ligesom det har krævet forarbejde at sikre adgang til forskellige bygningstage i byen.  

- Det har været det længste og største projekt om Aarhus, jeg har lavet. Jeg har dedikeret mig til at være i byen i rigtig mange timer, og jeg har måttet tage noget tid ud af kalenderen, hvor jeg har lavet noget arbejde, jeg ikke har fået betaling for, siger han til TV2 ØSTJylland.

Læs også Aarhusiansk fotograf får tiden til at flyve af sted

Det er dog ikke kirsebærtræer i fuld blomst eller aftenliv om sommeren, Jonas Høholt er mest stolt af ved filmen.

- Jeg har nået omkring det meste af byen. Alle de små glemte hjørner, og de ældre huse omkring Jægergårdsgade. Jeg synes, jeg har fanget den store kontrast der er, når man holder den gamle del af byen op mod den nye del.