Mols Bjerge i krise: De er ved et lavpunkt, siger ekspert

Intet må være fejet ind under gulvtæppet, hvis der skal rettes op på Naturnationalpark Mols Bjerges omdømme.

Udgivet Opdateret
Klaus Risom mener, at Naturnationalpark Mols Bjerge skal tage tyren ved hornene, efter der er sået tvivl om dyrevelfærden.

- Lige nu og her er de vel ved et imagemæssigt lavpunkt.

Så hård er dommen over Naturstyrelsen og Naturnationalparken Mols Bjerge fra selvstændig kommunikationsrådgiver Klaus Risom.

Naturstyrelsen blev sammen med en skovrider og en anden ansat for nylig tiltalt for mishandling af 77 kvæg, der hen over en vinter sultede og blev afmagret. Sagen var fremme i offentligheden i 2021, men er nu ført til en tiltale.

Kvægene var ikke en del af naturnationalparkprojektet, men det giver alligevel en ridse i lakken hos Naturstyrelsen. 

- Man er nødt til at forholde sig til kritikken nu. Man kan ikke bare gemme sig bagved en presserådgiver.

- Man er nødt til at gå ud og være lidt offensiv omkring det og selv være med til at styre fortællingen og sige, at der er blevet gået fejl, "men nu har vi gjort sådan og sådan, for at det ikke skal ske igen," siger Klaus Risom.

Skovrider Peter Brostrøm er en af de tiltalte i sagen. Han nægter sig ifølge sin advokat skyldig i anklagerne mod ham. Hør her, hvad han sagde om sagen i 2021.

Bestyrelsesmedlem i Naturnationalpark Mols Bjerge Anita Søholm anerkender, at sagen går ud over projektets image.

Af samme grund er der også brug for, at der rettes op på billedet af projektet ud ad til.

- Det er klart, at vi vil sætte fokus på de unikke muligheder, der er i Mols Bjerge i forhold til at få skabt mere sammenhængende natur og mere biodiversitet og i særdeleshed også gode naturoplevelser, siger hun.

Jeg tror bare, det skal formidles ud til borgere, så man er sikker på, at de her dyr har det godt
Anita Søholm, bestyrelsesmedlem i Naturnationalpark Mols Bjerge

Kommunikationsrådgiver Klaus Risom anbefaler, at alle eventuelle problemer kommer frem i lyset nu, så det ikke skal slide på omdømmet senere.

- Det dur ikke, at der er et eller andet, der er fejet ind under gulvtæppet. Man skal gennemgå det hele. Er der et bøjet græsstrå? Er der en kokasse, der lugter lidt forkert? Så skal man vide det nu, siger han.

Efter det er det meget nemmere at gå ud og tegne et glansbillede af projektet. "Ren postkort," som Klaus Risom formulerer det.

Anita Søholm er fortrøstningsfuld om, at det vil lykkes at overbevise omverdenen om det gode i naturnationalparkprojektet i Mols Bjerge på trods af tiltalen mod Naturstyrelsen og de to ansatte.

- Jeg tror bare, det skal formidles ud til borgere, så man er sikker på, at de her dyr har det godt, siger hun.

Seneste nyt

Dit digitale aftryk

Vi indsamler information for at huske indstillinger, forbedre sikkerheden og analysere statistik. Vi sporer dig ikke systematisk på vores hjemmeside eller på tværs af andre hjemmesider og apps. Du kan altid ændre dit samtykke. Klik på detaljer, hvis du vil vide mere.

Du kan altid ændre dine præferencer senere.

Her kan du finde en oversigt over hvilke cookies vi potentielt sætter.
Du kan se flere detaljer om vores cookies her