Fri for læger og bekymringer: Kræftramte børn på tur i forlystelsespark

100 kræftsyge børn indtog Djurs Sommerland onsdag.

En dag med fravær af læger og bekymringer er ret meget værd, når man ellers har sin daglige gang på børnekræftafdelingen på AUH. Det blev tydeligt, da 100 kræftsyge børn onsdag besøgte Djurs Sommerland.

- Det har bare været dejligt, især når man ikke har været her i så lang tid, og så kan man endelig komme afsted igen, siger 13-årige Leif Søjberg Køpke til TV2 ØSTJYLLAND.

- Jeg har haft leukæmi, så jeg har været meget træt. Og det er lidt svært at være vild, når man ikke har kræfter til noget som helst.

Men onsdag fik vildskaben frit løb. Hele 32 gange i træk prøvede han Piraten. Og det har været tiltrængt.

- Når man har kræft og er i behandling, så har man et svagere immunforsvar, og så skal man passe ekstra på med at komme ud, fortæller Jane Søjberg Køpke, mor til Leif, til TV2 ØSTJYLLAND.

- Når vi var indlagt på stuerne, skulle vi blive på stuerne og kunne næsten kun komme ud for at hente mad. Så det var meget snævert, og man møder ikke rigtigt andre fra afdelingen.

20. år i træk

Arrangementet er stablet på benene af Lion Club, og det er nu 20. år i træk, de har taget kræftsyge børn med til den østjyske forlystelsespark.

- Jeg tror, det er betyder meget med forlystelser, så de simpelthen glemmer, hvor slemt de egentlig har det i hverdagen, siger Solvejg Kaae Hansen, præsident Lions Club Aarhus Regina, til TV2 ØSTJYLLAND.

Og Leif Søjberg Køpke er da også klar til endnu en tur.

- Næste år skal jeg helt klart herop igen, for der kommer et nyt land. Jeg håber bare ikke, at det er sådan noget babyfis. Det må gerne være lidt vildt, siger han.