Djurs Sommerland hungrer efter bedre bredbånd

Det giver det østjyske sommerland store udfordringer, at internetforbindelse er dårlig på Djursland, hvor parken ligger

Djurs Sommerland er en af de mange, som i 2016 forgæves søgte støtte fra bredbåndspuljen. Manglen på fiber og hurtigt bredbånd begrænser mulighederne for Djurs Sommerland både i forhold til sine egne arbejdsgange og tilbud til gæsterne.

Det er eksempelvis ikke muligt for sommerlandet at tilbyde gæsterne wifi, og i dagligdagen oplever direktøren ofte problemer som følge af det dårlige bredbånd.

- Vi er stærkt begrænset af nettet – det går alt for langsomt. Selv når vi bare skal rundt på internettet og downloade simple dokumenter, så tager det tid, siger direktøren i Djursland Sommerland, Henrik B. Nielsen, til TV2 ØSTJYLLAND.

Som en stor forlystelsespark, der hele tiden skal udvikle sig, er direktøren og de øvrige medarbejdere konstant i kontakt med udenlandske leverandører.

- Firmaer skal have adgang til vores systemer for rutsjebanerne, vores salgsafdeling og lignende, og det er problematisk. Vi skal kommunikere med omverdenen herude fra Djursland, og det kan vi langt fra altid, siger Henrik B. Nielsen.

I takt med udbredelsen af det digitale og måden at kommunikere på er problemet også blevet større for Djurs Sommerland.

- Vi er nu i dialog med udbyderne. Argumentet for ikke at lægge bedre bredbånd ud her ved os er, at befolkningstætheden jo ikke er særlig stor, forklarer direktøren.

Det skulle bredbåndspuljen så være med til alligevel at få realieret i områder med den såkaldte betegnelse som Udkantsdanmark, men Djursland fik ikke del i millionerne.   

For nylig lavede vi et indslag om netop det paradoks, at Djursland ikke fik del i bredsbåndmillionerne. Se det herunder:

 
Dronning Margrethe

Corona skubber dronningens runde fødselsdagsfest i Aarhus endnu et år

IMG_2473

Kæmper med om Landsbyprisen 2021: - Vi kan netop noget, fordi vi er en lille landsby

Anholt ø Kattegat kattegatø luftfoto

Alle færgebilletter er revet væk - alternativet er dyre flybilletter

20210105-152010-L-1920x1280we

Færre brystkræft-screeninger bekymrer minister

Ida

VIDEO: Se dokumentarserien om "Dødskrydset" her

Lilli Gyldenkilde Torv

Nyt Horsensbyggeri er kåret til landets værste