Smittetallet stiger på sygehus - må flytte patienter til andre hospitaler

Smitteudbruddet blandt personalet på Regionshospitalet Horsens udvikler sig fortsat.

Torsdag kunne TV2 ØSTJYLLAND fortælle, at 25 medarbejdere på medicinsk sengeafsnit på hospitalet er smittet med COVID-19. 

Fredag er tallet steget endnu engang, og det har ført til en række kreative tiltag for at sikre, at afdelingens patienter kan blive behandlet. 

31 er fredag smittet på det sengemedicinske afsnit på Regionshospitalet i Horsens, og det betyder, at man er nødt til at sende patienter til andre hospitaler. 

Torsdag fortalte lægefaglig direktør, Nils Falk Bjerregaard, at han er meget ærgerlig over, at han må sende patienter videre. 

Kan ikke hjælpe patienter

Antallet af indlagte med COVID-19 stiger netop nu, og medicinsk sengeafsnit er en af de afdelinger, der behandler de smittede. Men en del af de patienter må de sende videre: 

- Vi er enormt kede af at skulle have hjælp fra andre afdelinger og hospitaler, vi har jo flere smittede og indlagte end nogensinde før, så det var nu, vi skulle løfte opgaven, og det ærgrer mig meget over, at det ikke kunne lykkes, siger Nils Falk Bjerregaard og fortsætter:

- Det er jo en stor ulempe for patienter og pårørende at skulle til et hospital længere væk, siger Nils Falk Bjerregaard.

Hospitalet har også hentet medarbejdere ind fra andre afdelinger på hospitalet for at dække hullerne i vagtplanen efter de mange coronasmittede medarbejdere. 

Patienter i tvivl

Sygehuset har fået mange henvendelser fra patienter, der er i tvivl om, hvordan de skal forholde sig efter nyheden om de mange smittede i medarbejderstaben. 

Beskeden er, at har man som patient været i nær kontakt med en smittet medarbejder, vil man blive kontaktet direkte af Regionshospitalet Horsens. 

TV2 ØSTJYLLAND har forsøgt at indhente tal fra de andre hospitaler i regionen, men det er kun Aarhus Universitetshospital, der er vendt tilbage med svar. 

De har haft 30 smittede medarbejdere indenfor de seneste to uger, men de påpeger, at det er ud af cirka 10.000 ansatte - cirka seks gange så mange som på Regionshospitalet i Horsens. 

Ingen blomster eller mad

Aarhus Universitetshospital oplyser, at der er en række restriktioner på sygehuset, som kan holde smitten væk fra medarbejdere og patienter. 

Derfor har vi nu besøgsrestriktioner, vi siger nej til at modtage blomster og take away og har vagter ved dørene, ligesom vi beder personalet være ekstra opmærksomme på bl.a. at holde afstand - også til hinanden, siger pressemedarbejder Mai Bakmand til TV2 ØSTJYLLAND. 

I alt er 83 ansatte på Region Midtjyllands hospitaler smittet lige nu, oplyser regionen på sin hjemmeside. 


IMG_Parkour224

play Moumen hopper fra mur til mur - lader sig ikke styre af usynlige regler

lægehelkiopter akuthelikopter helikopter

Person fløjet på hospitalet efter frontalt sammenstød

regn regnvejr

play Kraftig torden har på ny kurs mod Danmark

politibil

Ungt kærestepar i slagsmål: Pludselig gik de amok på politiet

20200925-111922-L-1920x1280we

play Regnen vælter ned over Østjylland

elledning ledning el elektricitet strøm elmast

20.000 ramt af strømafbrydelse søndag morgen

Dagens mest læste