Smukfest 2020 udsolgt på rekordtid

Billetterne til festivalen i Skanderborg blev revet væk

Foto: Ritzau Scanpix

59 minutter. Så kort tid tager det at sælge 29.500 billetter til næste års Smukfest. Og det på trods af det ekstremt våde 40 års jubilæum i august 2019, hvor flere telte blev oversvømmet af regnen. 

Billetsalget til Smukfest 2020 åbnede tirsdag kl. 10 og lukkede allerede en time efter. Dermed er rekorden fra sidste år slået. Her blev 28.000 billetter revet væk på 65 minutter. 

- Det er helt vildt. Det er da fuldstændig fantastisk, at folk har sådan en lyst til at være en del af vores festival, at de køber billetterne på forhånd og så hurtigt. Det er magisk, siger talsmand for festivalen Poul Martin Bonde til TV2 ØSTJYLLAND. 

Læs også Smukfest præsenterer fire nye navne

Hvis man er blandt de uheldige, som ikke nåede at få en billet til næste års festival, så kan der være hjælp at hente på Smukfests venteliste.

- En del får hjælp på ventelisten. Der kommer billetter til rådighed dér helt op til festivalstart, fordi nogen måske finder ud af, at de skal ud at rejse og derfor ikke kan komme alligevel eller nogen finder ud af, at de kun skal bruge to billetter i stedet for tre, forklarer Poul Martin Bonde.

For at få plads til de nye større bøgescener måtte godt 70 træer lade livet. 

Nye større scener

Sommerens festival bliver også den første med de nye udvidede Bøgescener. Arbejdet med at bygge de nye bøgescener er fortsat i fuld gang. 70 træer har ladet livet og gravemaskiner flytter jord, sådan at der bliver mere plads ved de nye forbedrede scener.

- Arbejdet skrider planmæssigt fremad, sådan at vi også kan nå at få det hele beplantet igen, inden festivalen, fortæller Poul Martin Bonde.

Læs også Smukfest udvider: 70 træer fældes – men skoven lever videre

Formålet med at flytte bøgescenerne er, at der skal være mere plads for både optrædende og publikum og at give et større udsyn for flere ved scenen.
- Det er et nyt kapitel i Smukfests historie og vi glæder os helt vildt. Det giver bedre plads ved de største koncerter og bedre passage omkring bøgescenerne, siger Poul Martin Bonde.

Den øgede kapacitet ved festivalens største scener betyder i 2020, at festivalen lukker op til. 2500 ekstra gæster ind. Planen er imidlertid på sigt at udvide med endnu flere billetter.

12:17

Smukfest kunne i 2019 fejre 40 års jubilæum. I den anledning sendte TV2 ØSTJYLLAND en serie om festivalens historie. I dette afsnit kan du møde Peter Sommer, som fortæller, hvad festivalen har betydet for ham. 

Luk video

Smukfest løber af stablen den 5-9. august 2020 og har blandt andet Kygo, Khalid, Lionel Richie og Rasmus Seebach på plakaten.