Haver skal samle beboerne i stort boligområde

Haver samler folk på tværs af alder og kultur. Det er tanken bag et nyt haveprojekt i Skanderborg

01:53

Beboerne i et stort alment boligområde i Skanderborg har selv været med til at etablere nye haver med krydderurter. Frivillige i området skal stå for at passe haverne.

Mandag blev der flyttet mange tunge kasser med jord i Skanderborg.

Skanderborgs største almene boligområde, Højvangen, havde inviteret beboerne til at få jord under neglene. I højvangen er der 640 lejligheder.

Højvangen er Skanderborgs største almene boligområde med 640 lejligheder. Et nyt haveprojekt, der drives af frivillige beboere, skal skabe fællesskab.

- Vi forsøger at skabe fællesskaber beboerne imellem. Det med at have haver kan skabe fællesskaber og liv, siger Charlotte Strandgaard, der er projektleder i Højvangen i Skanderborg.

Meningen er, at områdets beboere skal melde sig som frivillige til at etablere haverne og passe afgrøderne sommeren over

Læs også Forældre holdt børn fra stierne: Nu er knallerter beslaglagt

- Vi er cirka otte på vores lille havehold. Så skal vi lige have tjek på, hvem der gør hvad, siger Sasja Krogh, der er frivillig i Haveprojektet i Højvangen.

Haveprojektet er lavet i samarbejde med Skanderborg Museum og et projekt, der kalder sig Mobile Haver.

- Det er noget, der samler folk på tværs af alder og kultur, siger Pernille Benzon, der er projektleder i Mobile Haver, Skanderborg.

I videoen øverst kan du se hele indslaget om de nyetablerede haver i et stort alment boligområde i Skanderborg.