Fra oprykning til Europa: Hele byen mærker SIF-succesen

Oprykkeren Silkeborg IF ligger nummer tre i Superligaen, og succesen mærkes i hele byen.

Helt historisk ligger oprykkeren Silkeborg IF lige nu til bronzemedaljer i Superligaen og vandt senest 4-2 over AaB i aftes.

Den win-win-situation mærker hele byen. 

I sportsbutikken Sport24 mærkes succesen også. Her er man blandt andet begyndt at sælge udebanetrøjer, og det er ellers ikke hverdagskost.

- Den har været helt vild. Det har jo nok noget at gøre med, at folk også følger dem på udebane, siger Britta Johannesen, ekspedient i Sport24 i Silkeborg om udebanetrøjen.

Og det samme gælder den røde hjemmebane-model.

- De sælger faktisk ok altid, men de har været helt vilde i år. Og så vil jeg sige, at alt det andet er fulgt med fra bamser til flag og klistermærker, fortæller Britta Johannesen, der selv har sæsonkort, alle vil have en bid med SIF.

Og succesen må siger at være godt timet. Det var nemlig kort før nytår, at sportskæden indgik samarbejde med SIF om at sælge merchandisen.

Du skal være hurtigt, hvis du skal have fingre i en af Silkeborg IF's udebanetrøjer.
Du skal være hurtigt, hvis du skal have fingre i en af Silkeborg IF's udebanetrøjer.

Opbakningen vigtigst i modvind

Det tidligere Silkeborg-koryfæ Henrik "Tømrer" Pedersen, der både startede og sluttede sin karriere i klubben, driver i dag sportspubben Målet.

silkeborg if

Mens han selv har kaffe i koppen, langer han øl over disken, og gårsdagens 4-2-sejr over AaB drøftes, og røverhistorierne deles.

- Som Silkeborg-fan er det en fantastisk tid. Som fodboldfan er det altid fedest, når det går godt, men man skal også huske, at det faktisk er, når det går værst, at fansene er endnu vigtigere, siger Henrik "Tømrer" Pedersen.

Henrik "Tømrer" Pedersen var professionel 1995-2012.
Henrik "Tømrer" Pedersen var professionel 1995-2012.

Den nuværende tredjeplads i Superligaen vil give en åbning for europæisk deltagelse.

- For en klub af Silkeborgs størrelse vil det være kæmpestort. For et år siden lå de i 1. division, og nu snakker man om Europa. Det er mange år siden, folk har haft den oplevelse, så jeg ved ikke om man tør tro på det, men det vil være fedt, siger Silkeborg-legenden. 

- Uanset hvordan det går, er det imponerende af en oprykker at klare sig så godt, siger Tømreren.

Silkeborg møder i sin næste kamp Randers på fredag hjemme på Jysk Park klokken 19.