Lars Lilholt havde set det komme: Fodboldspiller ville komme i Superligaen

Silkeborg IF vandt lørdag over Nykøbing FC og er igen i Superligaen.

01:46

VIDEO: Se hele videoen, hvor Lars Lilholt ønsker Mads Emil Madsen fra Silkeborg IF tillykke med sejren. For ni år siden trænede han ham i fodboldklubben Gl. Rye IF.

Det er vist for meget at sige, at Lars Lilholt er skyld i, at Silkeborg IF nu igen er rykket op i Superligaen.

Men han har alligevel haft lidt indflydelse på én af spillerne.

For ni år siden trænede han Mads Emil Madsen fra Silkeborg IF i fodboldklubben Gl. Rye IF, og dengang forudså han, at den dengang 12-årige fodboldspiller ville komme i Superligaen.

En dag kommer du på superligaholdet og bliver anfører, og så kommer du på landsholdet.

Lars Lilholt, musiker

- For ni år siden, da han skulle gå fra Gl. Rye IF, hvor jeg var træner for ham, og ind til Silkeborg, var han lidt beklemt ved det. Han følte, at han svigtede holdet. Men så holdt jeg en tale for ham: En dag kommer du på superligaholdet og bliver anfører, og så kommer du på landsholdet. Nu er der i hvert fald noget af det, der er gået i opfyldelse, siger Lars Lilholt til Mads Emil Madsen.

Læs også Har Silkeborg niveau til mere end 1. Division? Ja, svarer Christian Ditlev

Havde ikke selv set det

Han er siden blevet Mads Emil Madsens personlige Supersponsor, og han var derfor også til stede på lægterne, da Silkeborg IF vandt 2-0 over Nykøbing FC. 

- Jeg er jo enorm stolt og rigtig, rigtig glad. Jeg havde dårlige nerver hele anden halvleg, siger Lars Lilholt til TV2 ØSTJYLLAND.

Vi tilskriver æren til Lars.

Mads Emil Madsen, superligaspiller, Silkeborg IF

Det samme havde Mads Emil Madsen, der dog ikke husker Lilholts tale for ni år siden. Men han siger med et smil på læben: 

- Vi tilskriver æren til Lars.

21-årige Madsen beskriver selv oprykningen i Superligaen sådan her:

- Det var helt surrealistisk, at jeg skulle det (red. holde pokalen) i min første rigtige sæson, siger han.

FAKTA OM MADS EMIL MADSEN:

Mads Emil Madsen har været igennem hele Silkeborg IF’s talent-system. Som 13-årig kom han til SIF fra samarbejdsklubben Gl. Rye, hvor han blev trænet af sin far, Torben Skovlund Madsen, og musiker og SIF-ambassadør Lars Lilholt, der siden er blevet hans personlige Supersponsor (logo på ryggen af trøjen).

 

I SIF blev Mads Emil Madsen optaget på Talent Team og gik i 7.-9. klasse på Sølystskolen, hvorefter han skiftede til Silkeborg Fodbold College og STX-uddannelsen på gymnasiet, som han afsluttede i sommeren 2017, hvorefter han blev fodboldspiller på fuld tid i SIF. Hans kontrakt løber frem til sommeren 2020.

Mads Emil Madsen blev i sæsonen 2016/17 en fast del af den U19-gruppe, der lejlighedsvist træner med førsteholdstruppen. Han fik sin førsteholdsdebut i en pokalkamp mod Skive den 30. august 2016, hvor han spillede alle 120 minutter i SIF-sejren på 3-1 efter forlænget spilletid. Siden optrådte han flere gange i Peter Sørensens 18-mandstrup, og debuten i Alka Superligaen kom med en indskiftningstjans i 2016-efterårets sidste kamp i Lyngby, hvor han kom på banen i stedet for Sammy Skytte til de sidste minutter af 1-1 kampen.

 

Den første halvdel af sæsonen 2017/18 blev spoleret af et knoglebrud i den ene fod, der holdt den unge midtbanespiller ude i det meste af efteråret og vinteren.

I foråret ’18 vendte den centrale midtbanespiller tilbage igen. Det blev dog blot til tre superligakampe for Mads Emil Madsen, som ofte måtte se til fra bænken i hård konkurrence med Casper Sloth, Ibrahim Moro, Sammy Skytte og Mikkel Vendelbo.

 

Kilde: silkeborgif.com